1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU İÇERKEN ARABADA YAKALANDILAR!
UYUŞTURUCU İÇERKEN ARABADA YAKALANDILAR!

UYUŞTURUCU İÇERKEN ARABADA YAKALANDILAR!

Uyuşturucu içerken arabada yakalandılar!

A+A-

Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde 19 Şubat günü kiralık bir aracın içerisinde Bonzai türü uyuşturucu madde içtikleri suçüstü tespit edilen ve evlerinde de bulundurdukları iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

 Didem MENTEŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine 35 gram ağırlığında ‘kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarıyla bağlantılı olarak zanlılar S.A., İ.E., A.K. ve M.D. dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Doğa Toksoy ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Savcı Toksoy, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Arabada ve evde suç üstü
Ahmet Bayram, 19 Şubat günü saat 20:30 sıralarında alınan bir ihbar üzerinde Lefkoşa-Girne anayolunun 1 kilometresinde ZLH 218 plakalı araçta arama yapıldığını söyledi. Aracın içerisinde bulunan zanlı 1 S.A.’nın apışı içerisinde 9 adet renkli poşete sarılı 27 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde tespit edildiğini aktaran Bayram, aracın içerisinde bulunan zanlı 2 İ.E. ve zanlı 1 tutuklandığını açıkladı. Ardından zanlı S.A., İ.E. ve M.D.’nin Lapta’da birlikte ikamet ettikleri evlerinde bir arama yapıldığını ifade eden Mehmet Bayram, zanlı M.D.’nin giydiği pantolonun cebinde 2 gram, zanlı A.K.’nin de tasarrufunda 6 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Pet şişe de bulundu
Bayram, ayırca evde yapılan aramada Bonzai türü uyuşturucu maddenin içiminde kullanılmak üzere nargile türünde bir pet şişenin de ele geçirildiğini ifade etti. Tüm zanlıların gönüllü ifade vererek, suçlarını kabul ettiğini belirten polis memuru, tahkikatın henüz yeni başladığını, olayla ilgili aranmakta olan bir şahıs olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar özür diledi
Mahkeme, polis memurunun talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Zanlı İ.E. ve zanlı M.D., pişman olduklarını, maddi manevi sıkıntı yaşadıklarını bu nedenle bu hatayı yaptıklarını iddia ederek Mahkemeden özür dilediler.
Yargıç Alev Ulunay da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikat maksatlı zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.