1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU İLE GELEN ÖĞRETMEN
UYUŞTURUCU İLE GELEN ÖĞRETMEN

UYUŞTURUCU İLE GELEN ÖĞRETMEN

Türkiye’den KKTC’ye öğretmen olarak atanan...

A+A-

Uyuşturucu ile gelen öğretmen 7 ay yatacak

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, şubat ayında Türkiye’den KKTC’ye öğretmen olarak atanan ve 50 gram ağırlığında Hint keneviri ile ülkeye giriş yaparken yakalanan Ahmet Atçı hakkındaki kararı açıkladı

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin, 17 Şubat 2014 tarihinde Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen yaklaşık 50 gram Hint keneviri ile ilgili yargılanan Ahmet Atçı isimli sanıkla ilgili dava Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karara bağlandı.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, sanık  adına kararı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner okudu.

“Uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu”  suçlamalarıyla 5 aydır  Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Ahmet Atçı’yı 7 ay hapse mahkum etti.

“Tüm insanlık için tehlike arz ediyor”
Uyuşturucu ile ilgili kararı okuyan Bahar Saner,  sanık Ahmet Atçı  aleyhine  getirilen  “Uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” davalarından suçlu bulunduğunu  söyleyerek, “Uyuşturucu nedeniyle içine düşülen çıkmaz durum, insanlığı başka suçlara yönlendiriyor. Ülkemizde uyuşturucu ithali ve kullanmak yasak olduğu halde, uyuşturucu madde suçlarından toplumun sağlığı oldukça etkilenmektedir. Uyuşturucu kullanımı tüm insanlık için tehlike arz etmektedir” dedi.

“Cezalar ibret verici olmalı”
Uyuşturucu suçunun oldukça ağır bir suç olduğunu belirten Bahar Saner , “Sanıkların işlemiş oldukları uyuşturucu suçu ülkede giderek yaygınlaşmakta. Toplumun sağlığını korumak için ibret verici cezalar verilmeli. Sanık yargılandığı süre zarfında işlemiş olduğu  suçları kabul etti” dedi.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.