1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU ÖLÜMLERİNE SEYİRCİ KALMAYIN
UYUŞTURUCU ÖLÜMLERİNE SEYİRCİ KALMAYIN

UYUŞTURUCU ÖLÜMLERİNE SEYİRCİ KALMAYIN

Uyuşturucu ölümlerine seyirci kalmayın

A+A-

Alayköy’de uyuşturucu nedeniyle ölen Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın sevenlerinden devlet yetkililerine uyarı 

“TEDBİR ALIN”: Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın  Bonzai  nedeniyle yaşamını yitirmesinin üzerinden  1 hafta geçti. Karabıyık’ın sevenleri ve ailesi acısını biryana bırakarak, uyuşturucudan yeni ölümler olmaması için Lefkoşa’da eylem yaptı ve yetkilileri tedbir almaları için uyardı

DEVLET ÖLÜME TERK EDİYOR: Eylem sırasında yapılan konuşmalarda uyuşturucu bağımlılığından tedavi edilebilir bir sorun olduğuna dikkat çekilerek devletin üstüne düşeni yapması istendi. Eylemciler “Polis ilgilenmez, hastane ilgilenmez, devlet ilgilenmez. Uyuşturucu bağımlıları devlet tarafından ölüme terk ediliyor.” iddiasında bulundu

Alayköy’de 20 yaşındaki genç Anıl Muhammet Raşit Katabıyık’ın Bonzai nedeni ile hayatını kaybetmesinin ardından dün Lefkoşa’da Girne Kapısı’nda “Bonzai’ye hayır” eylemi yapıldı. Aileler ülkede artış gösteren uyuşturucu bağımlılığından gençlerin kurtarılması için rehabilitasyon merkezi bulunmamasından şikayetçi. Bonzai kullanımından meydana gelen ölüm sayısındaki artışa dikkat çeken aileler devletin buna “dur” demesini istiyor.

uyusturucu.png

 

“Sesimizi duysunlar”
Uyuşturucu madde kullanımından meydana gelen ölümlerdeki artışa dikkat çekilen eylem dün saat 15:00’de gerçekleştirildi. Eyleme uyuşturucu madde bağımlılığı ile savaşan bazı aileler, 20 yaşındaki Anıl’ın arkadaşları ve annesi katıldı. Eylemde Bonzai bağımlısı 3 oğlu bulunan anne Zühre Günfer konuşma yaptı. Uyuşturucu illetinin veba gibi gençliğe bulaşarak her geçen gün arttığını söyleyen Günfer, uyuşturucu bağımlılığının artık ülkedeki her ailenin yaşayabileceği bir sorun haline geldiğini söyleyerek, eyleme destek verilmemesine isyan etti. Her geçen gün bağımlı gençlerin Bonzai kurbanı olarak hayatını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Günfer, bu acıyı her ailenin yaşayabileceğini kaydederek devletin artık seslerini duymasını istedi. Eylemin destek gösteren 20 kişi ile yapılmasına isyan eden katılımcılar, “yeme içme olsa herkes toplanır. Ülkemizin gençleri Bonzai belası yüzünden yok oluyor kimse duyarlı değil. Hükümet yetkilileri koltuk kavgası yüzünden ülke gençlerinin yok oluşuna göz yumuyor. Bu gençler yok oldukça oy verecek kişi bile bulamayacaklar, haberleri yok” şeklinde konuştu.

 

“Bağımlılık iyileştirilebilir”
Ülkede uyuşturucu bağımlılarının polis tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin gençleri geri kazandırmadığı dile getirilen eylemde, gençler ve aileler devletin hala daha rehabilitasyon merkezi kurması için kaç gencin daha ölmesini beklediğini sordu. Uyuşturucu bağımlılığından tedavi ile gençlerin kurtarılabileceğine dikkat çeken aileler, “polis ilgilenmez, hastane ilgilenmez, devlet ilgilenmez. Uyuşturucu bağımlıları devlet tarafından ölüme terk ediliyor.” diyerek isyan etti. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin hastanede tedavi edilemeyeceğine dikkat çeken aileler, hastanelerin uyuşturucu bağımlısı gençlerin tedavi olması için kendi rızası olması gerektiği için gençleri hastaneye almadığını ileri sürdü. Öfkeli aileler “devlet yetkilileri yapılacak her şey için Türkiye’nin Lefkoşa Büyük Elçiliği’ne el açmayı, dilenmeyi biliyor. Büyük bir tehlke ile karşı karşıya olan gençlerimiz, uyuşturucu bağımlısı gençlerimiz için de destek isteyip rehabilitasyon merkezi yapılmasını istiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdi.

 

Buna artık “dur” demeli
Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara indiğini ve uyuşturucu satıcılarının mahalle aralarında okul önlerinde kendilerine av aradığını söyleyen bir başka eylemci Hakan Sarı ise Lefkoşa’da özellikle Surlariçi bölgesinde denetimlerin artırılmasını istedi. Surlariçi bölgesinde ailelerin sokağa çıkan çocuklarının peşlerinden ayrılmaya korktuğunu söyleyen Sarı, “daha fazla ilerlemeden bu duruma “dur” demenin zamanı geldi. Ne zaman, limin çocuğunun başına ne geleceği bilinmiyor. Bonzai nedeni ile ölüm hepimizin kapısında” şeklinde konuştu.

 

Eylemler devam edecek
Devletten uyuşturucu bağımlısı çocukları için destek istediklerini ifade eden öfkeli aileler, seslerini duyurana kadar eylemlerinin devam edeceğini bildirdi. Aileler, önümüzdeki hafta içerisinde de eylem gerçekleştireceklerini bildirerek destek beklediklerini belirttiler.

havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.