1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU PROBLEM ÇÖZMEZ
UYUŞTURUCU PROBLEM ÇÖZMEZ

UYUŞTURUCU PROBLEM ÇÖZMEZ

Uyuşturucu problem çözmez

A+A-

Sedef BOŞNAK 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, ülkeye eğitim amacıyla gelip yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle, okullarını dondurup uyuşturucuya yönelen Nijerya uyruklu Abayomi Kazeem Balogun ve Maxim Eka'yı yargılayarak hapse mahkum etti.

Ağır Ceza Mahkemesinin kararını açıklayan Üye Yargıç Mesut Mesutoğlulan, uyuşturucu madde suçlarının ağır ceza mahkemelerinin gündemindeki en yaygın suç türlerinden olduğuna vurgu yaparak, "Uyuşturucu madde, kullanımının fiziki ve psikolojik dengesini bozar" dedi.

Mesutoğlulan, kişilerin hayatlarındaki problemi çözmek için uyuşturucuya yönelmesinin önce kendilerine daha sonra da topluma zarar verdiğini belirtti. 

Dokuz ay hapis yatacak Hüseyin isimli bir şahıstan emaneten aldığı 11 gram ağırlığında aldığı sentetic cannabionid türü uyuşturucuyu tasarruf edip 8 gram 222 miligramuu Maxim Eka'ya veren Nijerya uyruklu Abayomi Kazeem Balogun'u bir yıl, konu maddeyi tasarruf eden Maxim Eka ise 9 ay hapis cezası aldı.

Başkan Perri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Üye Yargıç Mesut Mesutoğlulan'ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nin oy birliğiyle aldığı karan üye yargıç açıkladı. Başsavcıliğın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinen üye yargıç, konu suçların 2014 ile 6 Ocak 2015 tarihleri arasında ışlendiğine değinerek, sanık Abayomi Kazeem Balogun'un konu suçta başrol üstlendiğine vurgu yaptı. Abayomi Kazeem Balogun'un Hüseyin isimli bir şahıstan uyuşturucu madde almakla kalmadığını, arkadaşı olan sanık Maxim Eka'ya da 3 paket uyuşturucu vererek, arkadaşını işlediği suça ittiğine değinen üye yargıç, sanıkları oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini belirtti.

Mesut Mesutoğlu, konu suçların ciddi ve ağır olduğuna değinerek, uyuşturucu madde suçlarının ağır ceza mahkemelerinin gündemindeki en yaygın suç türlerinden olduğuna vurgu yaparak, "Uyuşturucu madde, kullanımının fiziki ve psikolojik dengesini bozar"  dedi Uyuşturucunun kulanıcısını bağımlı haline getirerek, kişinin fiziki dengesini bozduğuna değinen  üye yargıç, sanıkların konu suçlan tesadüfi değil planlı programlı ve yasalan hiçe sayarak işledi ekledi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.