1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCU VEBA GİBİ YAYILIYOR!
UYUŞTURUCU VEBA GİBİ YAYILIYOR!

UYUŞTURUCU VEBA GİBİ YAYILIYOR!

Uyuşturucu veba gibi yayılıyor

A+A-

 

Girne Çevre yolunda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda araçlarında uyuşturucu madde bulunan sanıklar Özgür Balta, Mustafa Kar ve Çınar Takiye Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkum edildi. Mahkeme, sanıklar Mustafa Kar ve Çınar Takiye’ye 200 TL’ye uyuşturucu satan Özgür Balta’yı 4 ay, uyuşturucu satın alan sanıkları ise 1 ay hapis cezası ile cezalandırdı. 

ALANA AYRI, SATANA AYRI CEZA 

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin sanıkların suçlarını kabul etmesinin ardından oy birliği verdikleri kararı Yargıç Alev Ulunay okudu. Kararda sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini açıklayan Yargıç Alev Ulunay, sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymalarını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Ulunay, uyuşturucunun son yıllarda veba gibi yapılan ve ölümlere neden olan bir tehlike haline geldiğini ifade ederek, bu suçu işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. Ulunay sanıklara ceza takdir ederken, suçun oluşmasındaki rollerinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. 

Ulunay sanıklar Mustafa Kar ve Çınar Takiye’nin “Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlarından 1 ay, sanık Özgür Balta’nın ise “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarından 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını uygun ve adil bulduklarını açıkladı.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.