1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUDAN DAVA OKUNMADI
UYUŞTURUCUDAN DAVA OKUNMADI

UYUŞTURUCUDAN DAVA OKUNMADI

Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde D koğuşunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan cezaevi çalışanına uyuşturucu suçundan değil, yönetmeliğe aykırı hareket edip yiyecek sokmaktan dava getirildi

A+A-

Suna ERDEN 

Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde D koğuşunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan cezaevi çalışanına uyuşturucu suçundan değil, yönetmeliğe aykırı hareket edip yiyecek sokmaktan dava getirildi 

Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde D koğuşunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan üç zanlıdan biri olan cezaevi çalışanı Alpay Denizgil’e dava okunup serbest bırakıldığı öğrenildi. Denizgil aleyhine uyuşturucu madde suçundan değil, cezaevine yasak madde sokmak suçundan dava getirildi. Zanlılar Muharrem Ünal ve Hüseyin Özvurulmuş ise cezaevine uyuşturucu sokmak suçundan ileride yargılanmak üzere teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI 

Polis, Merkezi Cezaevi’nde 7 Mayıs tarihinde görevli gardiyan tarafından detektör köpeği eşliğinde koğuşlarda yapılan aramada D koğuşunda Ahmet Çelebiye ait ayakkabı içerisinde bulunan 422 miligram ağırlığında 13 adet paket halinde olan hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma yapıldığını söyledi. Polis, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili yapılan soruşturmada uyuşturucu maddenin cezaevinde tutuklu bulunan Süleyman Bulut tarafından, Çelebiye paketleyip satması için verildiğini tespit ettiklerini kaydetti. Polis, ayrıca uyuşturucu maddenin cezaevine yine tutuklu bulunan Ali Tarak aracılığı ile sokulduğunun tespit edildiğini belirtti. Polis, Ali Tarak’ın cezaevinden Muharrem Ünal’ı arayarak 2 paket mal ayarlamasını söylediğini, Kudret Çelebi’nin ise Hüseyin Özvurulmuş’u aradığını, Muharrem Ünal’ın ismini ve telefonunu vererek ondan iki paket mal alacağını söylediğini açıkladı. 

DÖNER İÇİNDE SOKULDU 

Polis, Hüseyin Özvurulmuş’un Çelebi’nin talebi üzerine Muharrem Ünal’ı aradığını, buluştuklarını ve Ünal’dan 200 TL karşılığında bir paket uyuşturucu aldığını söyledi. Polis, Özvurulmuş’un Ünal’dan aldığı uyuşturucu maddeyi 5 Mayıs’ta dönerin içerisine yerleştirdiğini, sanayi bölgesinde zanlı Alpay Denizgil ile buluşup döneri Kudret Çelebiye vermesini istediğini, Denizgil’in aldığı döneri cezaevine soktuğunu söyledi. Polis, üç zanlının yanı sıra cezaevinde mesele ile ilgili 5 mahkûmun daha olduğunu belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. 

TEMİNATA BAĞLANDI 

Mahkeme zanlı Özvurulmuş’un 5 bin, zanlı Ünal’ın ise bin 500 TL nakit teminat yatırması, Özkavruşmuş için bir kefilin 100 bin, Ünal için ise bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.