1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “UYUŞTURUCUNUN CEZAEVİNE GİRMESİNE ENGEL OLAMIYORUZ”
“UYUŞTURUCUNUN CEZAEVİNE GİRMESİNE ENGEL OLAMIYORUZ”

“UYUŞTURUCUNUN CEZAEVİNE GİRMESİNE ENGEL OLAMIYORUZ”

Büyük skandal...

A+A-

Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, her türlü önlemi almaya çalıştıklarını ancak, yine de suçun önüne geçemediklerini anlattı.

İsmail VOLKAN

Ülkemizde son yıllarda ciddi tartışmalara neden olan “Cezaevi’nde uyuşturucu” haberlerine karşılık açıklama yapan Bilmem, “Uyuşturucunun cezaevine girmemesi için gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz ancak, uyuşturucu bir şekilde hapishaneye giriyor. Biz bir kapıyı kapatıyoruz, onlar başka bir kapı buluyor” dedi.

KIBRIS TV’de Hasan Hastürer’in programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulunan Bilmem, ciddi önlemler almalarına rağmen, uyuşturucunun içeriye girmesine engel olmadıklarını söyledi.

Bilmem, uyuşturucunun cezaevine girmemesi için tutukluların eşya alımını, sigara sistemini değiştirdiklerini ve ziyaret günlerinde yemek getirilmesini yasakladıklarını kaydetti.

Uyuşturucuyu, hükümlü ve hükümsüz tutukluların mahkeme dönüşü dışarıdan gelirken bir şekilde elde ettiği uyuşturucuyu midesinde veya damağına yerleştirerek içeri soktuklarını da tespit ettiklerini anlatan Bilmem, mahkumların uyuşturucuyu içeriye sokmak için akıl almaz yollara başvurduklarına dikkat çekti.

Gardiyanların uyuşturucuyu temin ettiği konusunda herhangi ispatlanmış bir sonuca ulaşılmadığını aktaran Bilmem, “Gardiyanların buna yardım ettiği duyumları var ama daha bununla ilgili somut bir şey yok. Biz elimizden geldiği kadar önlem alıyoruz, ama yeterliliği tartışılır” dedi.

“Cezaevinde rehabilitasyon merkezi yok”

Uyuşturucudan mağdur olan ve cezaevine girenler için bir rehabilitasyon merkezi bulunmadığına dikkat çeken Bilmem, hapishanede bir psikologun görev yaptığını ve ihtiyaç olduğunda sinir-ruh doktoruyla görüşerek mahkumlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Bilmem, psikologun uyuşturucudan hapse düşen hükümlü ve hükümsüz tutukluları hap yoluyla tedavi etmeye çalıştığını aktardı.

Cezaevinin günümüz koşullarına bakıldığı zaman çok yetersiz kaldığına işaret eden Bilmem, mahkumları suçlarına göre ayıramadıklarını, sadece cinsiyet ve yaşlarına göre ayırdıklarını, bunun yetersizliğinin de ortada olduğunu söyledi.

Suç çeşitlerinin her geçen yıl arttığını kaydeden Bilmem, şu an tutuklu mahkum sayısının 284 olduğunu da sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum