1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUYU GÜNEY KIBRIS'TAN GETİRMİŞ!
UYUŞTURUCUYU GÜNEY KIBRIS'TAN GETİRMİŞ!

UYUŞTURUCUYU GÜNEY KIBRIS'TAN GETİRMİŞ!

Bonzai soruşturması tamamlandı;

A+A-

Lefkoşa’da 3 ayrı bölgede gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan zanlılar Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Haberal Kıbrıslı - Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 3 ayrı bölgede gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan zanlılar Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mehmet Sevinç bulguları aktardı. Sevinç, 6 Temmuz’da, zanlı Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli bölgesindeki evinde arama yaptıklarını, 2 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu olan 14 adet sigara izmariti bulduklarını söyledi. Polis, zanlı Öztürk’ün ifadesinde, uyuşturucu maddeyi zanlı Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Karakaya’nın evine arama yapmak için gittiklerini, o esnada zanlının evde bulunan Ümit Alkaya’nın polisi görünce kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanarak tutukladıklarını belirtti.

Güney’den getirmiş

Polis, Karakaya’nın evinde yaptıkları aramada ise iki boş uyuşturucu paketi ve 3 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı Alkaya’nın uyuşturucu maddeyi zanlı Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı Karakaya’nın ise uyuşturucu maddeyi 3 Temmuz’da zanlı Ahmet Uğur Gülseven’den 150 TL karşılığında aldığını söylediğini belirtti. Polis, ifade üzerine gözaltına alınan zanlı Gülseven’in ise uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan getirdiğine dair ifade verdiğini belirtti. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında toplamda 6 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapmaları, her zanlı için birer kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması ve her birinin 5 bin TL nakit teminat yatırması şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.