1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UZAKTAN ERİŞİMLİ AKILLI SAYAÇ ALIMINA DESTEK
UZAKTAN ERİŞİMLİ AKILLI SAYAÇ ALIMINA DESTEK

UZAKTAN ERİŞİMLİ AKILLI SAYAÇ ALIMINA DESTEK

Akıllı sayaç alımına destek, olumsuz görüşlere eleştiri...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) ihale yoluyla uzaktan erişimli akıllı sayaç alımını desteklediğini bildirerek, bu konuda basında yer alan olumsuz görüşleri eleştirdi.

Sendika Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında AB katkılarıyla 22 bin 800 adet uzaktan erişimli tarifelendirilebilir sayacın altyapısı ile birlikte kazandırıldığını,  2008 yılından beri bu konuda hiç bir adım atılmadığını ifade etti.

Cesurer, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun söz konusu sayaçlardan 11 bin tane alınmasına karar verdiğini ifade ederek,  uzaktan erişimli tarifelendirilebilir sayaçların Kıb-Tek’e kazandırılmasının sorunların çözümünde anahtar olacağını kaydetti.

Cesurer, süreç devam ederken bazı basın yayın organlarında gündeme  taşınan olumsuz görüşleri hayretle izlediklerini belirterek, bilgi sahibi olunmadan, yeterli aratştırma yapılmadan  veya kasıtlı olarak gündem saptırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Cesurer; “Kıb-Tek’te tahsilatın hızlandırılması, kayıp kaçağın minimum noktaya çekilmesi, farklı tarifelerin uygulanabilmesi, kısacası hem halkın hem de Kıb-Tek’in avantajına olacak orta yerde duran kayıp kaçağın sadece yarısı ile kendi kendini ödeyecek, eksik yada fazla olarak sürekli gündeme gelen yanlış okumaları ortadan kaldıracak olan böylesine önemli bir projeyi baltalamaya dönük temelsiz açıklamaları seyirci kalmak mümkün değildir” İfadelerini kullandı

Cesurer, uzaktan erişimli sayaçlar ile elektrik akımını uzaktan kesme-bağlamanın yanı sıra, Veri bankası aracılığıyla yatırım planlamalarının daha sağlıklı ve daha ekonomik yapılabilceğini, kayıp kaçak maliyetlerinin belirgin oranda aşağı çekilebileceğini ifade etti.

Cesurer, El-Sen olarak kuruma ihale yöntemi ile uzaktan erişimli akıllı sayaç alınmasını kuvvetle desteklediklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.