1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. UZAY TURİZMİ İÇİN TARİHİ BAŞARI
UZAY TURİZMİ İÇİN TARİHİ BAŞARI

UZAY TURİZMİ İÇİN TARİHİ BAŞARI

İngiliz milyarder Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Galactic şirketi, Dünya’nın yörüngesine ilk uzay turistlerini taşıması için tasarlanan SpaceShipTwo ile tarihi bir deneme gerçekleştirdi.

A+A-

Virgin Galactic’in 10 yıldan fazla bir süredir geliştirdiği SpaceShipTwo uzay aracıyla tarihi bir başarıya imza attı. ABD’nin California eyaletinde bulunan Mojave Hava Üssü’nde yapılan deneme uçuşunda, kendisini atmosfer dışına çıkaracak roketini ilk kez ateşledi.

sp3.jpg

WhiteKnightTwo taşıyıcı hava aracıyla 14 bin metre yükselikten gökyüzüne bırakılan SpaceShipTwo, inişe geçer geçmez roketini ateşledi ve müthiş bir hızla yükselmeye başladı. Virgin Galactic, SpaceShipTwo’nun bu esnada saatte 1235.53 kilometre hızı çok yaklaştı.

Roketiyle gökyüzüne yükselişi 16 saniye süren SpaceShipTwo, Uzay’a çıkması ancak ilk denemesinde istenen başarıyı elde etti. SpaceShipTwo, 26’ıncı uçuş denemesinde 17 bin metre yükseliğe erişirken, saatte 1224 km hızı gördü.

sp.jpg

KOLTUK FİYATI 200 BİN DOLAR
Virgin Galactic Başkanı ve CEO’su Richard Branson, “Roketin ateşlenme aşaması beklendiği gibi gerçekleşti. Motor performansı ve SpaceShipTwo’nun manevraları istediğimiz gibiydi... Bu başarı projemiz için büyük önem taşıyor. Benzer uçuş denemelerini sürdürecek, ardından Uzay’a çıkmak için denemelere başlayacağız” dedi.

Bugüne kadar 500’den fazla zengin müşterinin koltuk ayırdığı SpaceShipTwo ile Uzay’a çıkmanın fiyatı, kişi başına 200 bin dolar. İlk uzay turistleri, Dünya’nın etrafında tam bir tur atmayacak olsa da, kısa bir süre yerçekimsiz ortamı tecrübe edecek, Dünya’ya tepeden bakma şansını yakalayacak.

sp1.jpg

SpaceShipTwo’nun tarihi denemesi, dün TSİ 16.00’da başladı. Uzay aracı, pilot Mark Stucky ve yardımcı pilot Mike Alsbury ile denemesini gerçekleştirdi.

SpaceShipTwo, 2004 yılında Ansari X Ödülü’nü kazanan ve uzaya çıkan ilk özel tasarım hava aracı olan SpaceShipOne’ın gelişmiş modeli olma özelliğini taşıyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.