1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜZEN RAPOR
ÜZEN RAPOR

ÜZEN RAPOR

Üzen rapor...

A+A-

 

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke arasında en mutsuz insanların Kuzey Kıbrıs, Yunanistan ve Bulgaristan’da yaşadığı ortaya çıktı.

Yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre; Kuzey Kıbrıs’taki insanların yüzde 53’ü ‘mutsuz olduğunu’ belirtti. Mutlu olanların oranı ise yüzde 47’de kaldı.

Ağır ekonomik kriz yaşayan Güney Kıbrıs’ta ise insanların yüzde 80’inin ‘herşeye karşın’ mutlu olduğu belirtildi.

AB tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasının son uçları oldukça dikkat çekici. Adanın kuzeyindeki araştırmayı KADEM’in yaptığı belirtilirken, Kuzey Kıbrıs’taki insanların yüzde 53’ünün mutsuz olmasının nedenlerinin iyice araştırılması gerekiyor.

Yunanlıların yüzde 59’u, Bulgarların ise yüzde 54’ü mutsuz olduğunu belirtiyor. Bu durumda 28 ülke arasında mutsuzların çoğunlukta olduğu sadece 2 ülke, bir de Kıbrıs’ın kuzey kısmı var.

AB ile müzakere aşamasında olan Türkiye’de ise insanların yüzde 64’ünün hayatlarından memnun olduğu ifade ediliyor.

Danimarkalılar çok mutlu

AB üyesi ülkeler arasında en mutlu insanlar Danimarka’da yaşıyor. Bu ülkede vatandaşların sadece yüzde 3’ü ‘mutsuzluk’ belirtiyor. Yüzde 97’si ise mutlu.

Mutluluk açısından Danimarka’yı yüzde 96 ile İsveç ve Hollanda takip ediyor. Finlandiya halkının yüzde 94’ü, İngiltere halkının ise yüzde 93’ü hayatından memnun olduğunu ifade ediyor.

‘Ekonomi kötü’ diyorlar

Eurobarometer  2014 sonuçlarına göre; Kıbrıslı Türklerin yüzde 73’ü, Kıbrıslı Rumların ise yüzde 93’ü  ekonominin kötü olduğunu belirtiyor.

Ekonomik durumdan en fazla şikayetçi olanlar ise Yunanlılar. Araştırma sonuçlarına göre; Yunan  halkının yüzde 98’i ekonomik durumun kötü oluşundan yakınıyor.

Türkiye’de ise ekonominin kötü olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 49.

Ekonomik durumdan memnun  olan ülkeler ise yine Danimarka ve İsveç. Her iki ülkenin indanları yüzde 81 oranı ile ekonomik durumdan memnuniyet getiriyor. Bunu yüzde 75 ile Lüksemburg izliyor.

İşsizlik durumu

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanların yüzde 56’sı işsizlikten yakınmazken, yüzde 36’sı dert yanıyor. Rumlarda ise işsizlik şikayeti yüzde 34 oranında.

Yunanistan yüzde 53 ile işsizlikten en fazla şikayet eden ülke konumunda. Türkiye’de ise insanların yüzde 52’si işsizlikten şikayetçi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.