1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÜZERİMİZDEKİ KARA LEKEYİ TEMİZLESİNLER!"
"ÜZERİMİZDEKİ KARA LEKEYİ TEMİZLESİNLER!"

"ÜZERİMİZDEKİ KARA LEKEYİ TEMİZLESİNLER!"

“İş yapayım diye evimi sattım”

A+A-

Yeni Bakış'tan Özlem Çimendal'ın haberine göre; Lefkoşa Taksiciler Birliği Asbaşkanı Menteş Öztürk, son günlerde taksiciler ile ilgili kamuoyuna yansıyan birtakım gelişmeleri değerlendirerek, taksicilerin yaşadığı zorlukların katlanılamayacak duruma geldiğini ifade etti. Öztürk sistemsizliğin ve adaletsizliğin taksicilerin ekmeklerini elinden aldığını vurgulayarak, “Yakında bütün taksiciler özel araçlarla hizmet vermeye başlayacak, bizi buna teşvik ediyorlar” dedi. 

 

“İş yapamayan taksiciler kargoculuk yapıyor”

KKTC’deki taksicilerin artık iş yapamaz hale geldiğini ifade eden Öztürk, bunun da alnının teri ile iş yapmaya çalışan bazı taksicileri farklı alternatifler aramaya ittiğini kaydetti. İş yapamayan bazı taksicilerin Güney-Kuzey arası kargo taşımacılığına bile soyunmaya kadar geldiğine dikkat çeken Öztürk, yasal mevzuatlar kapsamında iş yapan taksicilerin mağdur edildiğini dile getirdi. Öztürk, “Bu insanlar ne yapacak, evi var, çocuğu var, borcu var. Nasıl geçinecekler. Binlerce turistlik plaka verildi, turistlik araçların üzerlerinde telefon numaraları, reklamlar yapılır ise, bu işi hakkı ile yapan taksicilerin ekmeği ile oynuyorsunuz demektir” ifadelerini kullandı. 

 

“30 yıldır bu mesleği yapıyorum işimi büyütmem için T izni bana verilmiyor”

Verilen turistlik izinlerin denetimsiz ve gelişigüzel dağıtıldığına vurgu yapan Öztürk, birçok aracın taksicilik görevi yaptığını söyledi. Öztürk, “Dertlerimiz çok ama bizi dinleyecek insan yok. 30 yıldır bu mesleği icra ediyorum, devlete hiçbir ağırlığım ve zararım olmadı. İşimi hakkı ile yapan bir insanım. İşimi büyütmek için bir T izni daha istedim ancak bana verilmedi. Başka torpilli insanlara gelişigüzel bu izinlerin verildiğini de biliyoruz. Bana turistlik izin verelim dediler, ben turistlikçi değilim ki. Bana bin tane müracaat olduğu söyleniyor, bu benim problemim değil, ben bu işi hakkı ile 30 yıldır yapan bir insanım. Bu izinler bizim hakkımız” şeklinde konuştu. 

 

“Kamu personeli ve bazı polislere bu izinler nasıl verildi?”

T izinlerinin devlet dairelerinde çalışanlar, polisler ve daha birçok benzer sektörde olan ve taksicilikle alakası olmayan kişilere verildiği gerçeğinin de ortada olduğuna dikkat çeken Öztürk, bu gibi ayrıcalıklarla dörder beşer verilen izinlerin bugün gerçek taksicilerin işini yapamaz hale getirdiğini savundu. 

 

“20 yaşında çocuğun 4 tane izni var”

Öztürk, “Devlet dairesinde çalışan bir şahsın oğlu daha 20 yaşında 4 tane izin alınmış adına. Bu söylediklerimi ben ispat da ederim. Peki bu işi gerçekten vergisini ödeyerek, işini yaparak sürdürmeye çalışan taksiciler ne yapacak. Turistlik araçla otellere girip yolcu taşınıyorsa bu taksiciler ne yapacak? Kaçak araçlarla yolcu taşınıyorsa bu taksiciler ne yapacak? 

Eve ekmek götüremeyecek duruma getirilen bu taksiciler ne yapacak, hırsızlık mı yapsın, ev mi soysun” diye sordu. 

 

“İş yapayım diye evimi sattım”

Taksicilerin sesine kulak veren olmadığına işaret eden Öztürk, gelinen noktada adaletsiz sistemde rekabet edebilmek için evini sattığını dile getirdi. 

 

“Korsan yasasının bir an evvel geçmesi gerekiyor”

Öztürk, “Korsan yasasının bir an evvel geçmesi gerekmektedir. Türkiye’de Güney’de bu yasa var bizde neden yok. Korsan taksicilerin iş yapmaması lazım bu yasa ile. Çocuklarımızı okutamaz hale geldik. Para kazanamıyoruz” dedi. 

 

“Gelmiş geçmiş tüm hükümetler taksiciliği bitirdi”

Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin taksicilik mesleğinin bitmesinde katkısı olduğunun altını çizen Öztürk, “Bitirdiler artık bu mesleği. 

Biz yasal süreci bekliyoruz. Şu anda asbaşkan olduğum birlikte başkanlığı aldıktan sonra ses getireceğiz. Gerekli girişimleri yapacağız. Bizden başka herkes bu işi yapıyor artık” dedi. 

 

“Yakında motorlu taşımacılığa da başlayacaklar”

Uber tarzı taşımacılığın Mağusa’da başladığına da dikkat çeken Öztürk, “Birkaç kişiyi de dövdüler Mağusa’da yakında daha hızlı servis denilerek, motorlu taşımacılığa da başlanacak göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

 

Taksiciler arasındaki çürükler temizlensin  

Öztürk, “Taksiciliği bitirdiler maalesef. Polise de gittik, taksicilerin denetlenmesini istedik, ne yaptığı belli olmayan kaçak taksicilerin yaptığı yanlışların bedelini bu işi hakkı ile yapanların ödememesi gerekir. Temizlesinler bu üzerimizdeki kara lekeyi. Denetlesinler mesleki sürüş ehliyeti var mı, izni var mı, yasal mı, vergisini ödüyor mu?” ifadelerini kullandı.     

 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.