1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜZERİNDEN 5 GRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI
ÜZERİNDEN 5 GRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI

ÜZERİNDEN 5 GRAM UYUŞTURUCU ÇIKTI

Suriye uyruklu bir kişi..

A+A-

Narkotik köpeği Cindy ,önceki gün Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yapmaya çalışan Suriye uyruklu Omar Alfrojaman'a tepki gösterdi.

Üzerinde yapılan aramada 5 gram hintkeneviri olduğu tahmin edinilen uyuşturucu bulunan Alfrojman ,konu maddeyi,Gazimağusa'da bir gemide çalışan Mustafa Zamiri'ye getirdiğini itiraf etti.

Bunun üzerine Zamiri,Gazimağusa'da tespit edildi.Mahkeme emri gereği polis tarafından kaldığı ikametgahı aranan Zamiri'nin tasarafunda ,yaklaşık 100 miligram hinkeneviri türü uyuşturucu olduğu tahmin edilen madde bulundu.

Her iki zanlıda dün narkotik polisi tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.Zanlılar tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalacak.

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada,iddia makamı polis cavuşu Erkan Karam'ı tanık olarak dinletti.

Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğü'nde görevli polis çavuşu Karam,zanlıların hinkeneviri türü uyuşturucu maddde ithal ve tasarruf suçundan methaldar olduğunu kaydetti.

Erkan Karam,soruşturmanın yeni başladığını,aranan şahıslar ve kayıp emare olduuğuna inandıklarını belirterek,tahkikatın devam ettiğini kaydetti.Bu nedenle Karam ,zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Bu şahadetin ardından,avukatları olmayan iki zanlı ,tercüman aracılığıyla mahkemeden özür diledi ve 2 güne itirazları olmayacağını belirtti.

Yargıç Meltem Dündar da tahkikat memurunun şahadetini değerlendirdi ve tahkikatın salimen yürütülebilmesi için talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.