1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UZLAŞI SAĞLANDI
UZLAŞI SAĞLANDI

UZLAŞI SAĞLANDI

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Çangar Finans LTD arasında haftalardır süren uzlaşı görüşmeleri dün sonuç verdi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Çangar Finans LTD arasında haftalardır süren uzlaşı görüşmeleri dün sonuç verdi.

Yüksek İdare Mahkemesi huzurunda görüşülen ara emri duruşması dün karara bağlanarak Çangar Finans ile LTB arasında uzlaşı sağlandı. LTB’nin, Çangar Finans’a olan 10 milyon STG borçlanmayla ilgili kalan yaklaşık 5 milyonluk borçtan toplamda 1 milyon 715 bin STG indirim yapılırken, 2 milyon STG’lik borçlanmadan kalan 528 bin STG’nin 6 aylık vadesi faizsiz olarak 20 aya yükseltildi.

Yüksek İdare Mahkemesi ise huzurunda görüşülen ara emri duruşmasının varılan uzlaşı sonucunda iptal edilmesine ve dava masrafı alınmamasına emir verdi. Duruşma sonrasında LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise Mehmet Çangar’a Lefkoşa Türk Belediyesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek el sıkıştılar.

Abbas ELMAS

Yüksek İdare Mahkemesi’nde görüşülen Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Çangar Finans LTD’den borçlanmaları ile ilgili ara emri duruşması dün taraflar arasında uzlaşı sağlanmasıyla karara bağlandı.

Yüksek İdare Mahkemesi Kıdemli Yargıç Talat Derviş Refiker huzurunda görüşülen ara emri duruşmasında davacı Lefkoşa Türk Belediyesi adına Başkan Kadri Fellahoğlu, Avukatlar Kemal Mut ve Boysan Boyra hazır bulunurken, davalı taraf Çangar Finans LTD adına Mehmet Çangar ve Avukat Serhan Çınar hazır bulundu.

Görüşülen ara emri duruşmasında ilk olarak tanık kürsüsüne çıkan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, ilgili taraflar olarak uzun bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve uzlaşıya vardıklarını söyledi. Gerçekleşen uzlaşının LTB’nin, Çangar Finans LTD’ten 10 milyon Sterlinlik borçlanmayla ilgili sağlandığına dikkat çeken Kadri Fellahoğlu, Çangar Finans’ın kendilerine 3.5 milyon Sterlin peşin ödenmesi durumunda yaklaşık 5 milyon TL olan borçla ilgili 1 milyon 715 bin Sterlin bağışlayacağını aktardı. Bu borcun ise Merkez Bankası’nın LTB adına özel bir bankadan 36 ay vade olacak şekilde borçlanarak kapatılacağını sözlerine ekleyen Fellahoğlu, Cangar Finans’ın yapış olduğu 1 milyon 715 bin Sterlinlik indirimin Lefkoşa Halkı için önemli bir jest olduğunu kaydetti.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB olarak gerçekleşen indirimden son derece memnun olduklarını ancak LTB’nin, Çangar Finans’a olan diğer 2 milyon Sterlinlik borçlanmayla ilgili kalan yaklaşık 530 bin Sterlinlik borçla kalan 6 taksitin uzatılmasını talep ederken, bunun da Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düze çıkmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Kadri Fellahoğlu’nun sözlerini tamamlamasının ardından tanık kürsüsüne çıkan Mehmet Çangar ise, Çangar Finans LTD’nin, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin her zor gününde yanında olduğunu ve bundan sonrada olmaya devam edeceğini söyledi. Mehmet Çangar, gerçekleşen uzlaşıda Çangar Finans olarak LTB’nin 10 milyon STG’lik borcundan kalan yaklaşık 5 milyon Sterlinlik borcu ile ilgili 1 milyon 715 bin STG indirim yaptıklarını, bu indirimin bir bağış olarak yapıldığını ve kendisi gibi ileri gelen tüm iş adamlarının bu hassasiyeti göstermesi durumunda LTB’nin hiçbir sorunu kalmayacağını dile getirdi.

Çangar, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Çangar Finans’tan aldığı 2 milyon sterlin borçlanmadan kalan yaklaşık 530 bin Sterlinlik borçla ilgili de LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun 6 aylık vadenin uzatılması talebiyle ilgili olarak, 6 aylık vadeyi 20 aya yükselttiklerini ve hiçbir faiz talep etmediklerini açıkladı.

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Talat Derviş Refiker ise taraflar arasında varılan uzlaşının mahkeme tarafından kaydedildiğini, dava varılan uzlaşıyla geri çekildiğinden ret ve iptal edildiğini ve taraflara dava masrafı talep edilmemesi kararını verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.