1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UZMANLAR ŞAHADET VERDİ
UZMANLAR ŞAHADET VERDİ

UZMANLAR ŞAHADET VERDİ

Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne sebep olmakla şuçlanan Ali Aziz Zenginses'le ilgili dava ağır ceza mahkemesinde başladı.

A+A-

Lekoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde,yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'in aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

İddia makamı sanık Zenginses'in kabul etmediği davaların ispati için dün tanık çağırmaya başladı.İlk tanıklar Olay Yeri İnceleme uzmanları oldu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran,Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen davada,KKTC Başsavcılığı adına kıdemli Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Ezer Ersoy hazır bulundu.

Olay Yeri görüntüleri emare yapıldı.

İddia makamı ilk tanık olarak,Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Oto Parmak İzi Şubesi'nde görevli polis memuru Özdem Özdemir şahadet verdi.31 Ağustos 2014 gecesi olay yerinde kaza mahallinin resimlerini daha sonra Asya Rıdvanoğlu'nun otopsi fotoğraflarını ,son olarak da bir gün sonra olay yeri gündüz fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Bunun üzerine Savcı Kızılokgil,söz konusu kaza yerine ait fotoğraf albümünü ve otopsi fotoğraflarını içeren albümü emare 1 olarak mahkemeye ibraz etti.Polis memuru Özdemir daha sonra savunma makamının sorularını yanıtladı.

Kamera görüntülerinin fotoğrafları emare yapıldı.

İddia makamının ikinci tanığı Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Görüntü İnceleme Uzmanı,polis memuru Taner Yücel oldu.

Yücel olay gecesi bölgede bulunan Köseoğlu Market'e ait kamera görüntülerini incelediğini ve fotoğraf albümü haline getirdiğini söyledi.Yücel ayrıca söz konusu görüntülerle ilgili rapır hazırladığını da beyan etti.Bunun üzerine Savcı,Ergül Kızılokgil,10 tane fotoğraftan oluşan albümü mahkemeye ibraz etti.

Fotoğrafların mahkemeye emare olarak ibraz edilmesinin ardından sanık avukatı Altan Erdağ,tanığa iki soru yöneltti.

Polis Memuru Yücel,fotoğraflardaki arabanın geçiş süresine bakıldığı zaman 2 saniyeli bir süreden oluştuğunu ve fotoğraflardaki arabanın ve plakasının belirgin olmadığını dile getirdi.

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil,bu tanığın ardından yeni tanıklarını hazır edebilmek için tehir talebinde bulunudu.Mahkeme de iddia makamının bu talebini uygun bularak davayı bügüne tehir etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.