1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. UZUN YAŞAMANIN SIRRI BİBERİYEDE GİZLİ
UZUN YAŞAMANIN SIRRI BİBERİYEDE GİZLİ

UZUN YAŞAMANIN SIRRI BİBERİYEDE GİZLİ

Uzun yaşamanın sırrı biberiyede gizli

A+A-

İTALYAN La Sapienza Üniversitesi de bu bitkinin sağlıklı ve uzun yaşamdaki etkilerinin izini sürdü. İtalya'daki bir balıkçı köyü sakinlerinin uzun ve sağlıklı yaşamasının nedenlerini araştıran üniversiteye göre, köylülerin sağlıklı ve uzun yaşamasmının nedeni biberiye olabilir.
 
300 kişi incelendi BBC Türkçe'nin haberine göre, Campania bölgesinde yer alan, yaklaşık 1000 kişilik bir nüfusa sahip Acciaroli köyünde 100 yaşın üzerinde 100'den fazla insan yaşıyor. Acciaroli'deki bu 100 kişi ile,köyün yakınlarında yaşayan 100 yaşını aşmış diğer 200 kişi daha ABD'li ve İtalyan bilim insanlarının dikkatini çekti.
 
ABD'deki California Üniversitesi ile Roma'daki La Sapienza Üniversitesi, bu 300 İtalyan üzerinde araştırma yapmaya başladı. California Üniversitesi, ABD'de yaş ortalaması 78 olsa da 100 yaşını geçenlerin oranının ancak yüzde 0.02'ye ulaştığını, Acciaroli'de ise 100'lüklerin genel nüfusa oranının kat kat yüksek olduğunu vurguladı.
 
Sigaraya rağmen...
 

Araştırmacılar, Acciaroli köyünün yaşlılarının, birçoğu sigara içmesine ve kilolu olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde yaşlandığına da dikkat çekti. Köy halkı arasında kalp hastalıkları ve Alzheimer riskinin de ortalamanın altında olduğu belirtildi. California Üniversitesi San Diego Tıp Fakültesi'nden Prof. Alan Maisel, köy halkının Akdeniz diyetiyle beslendiğini ve bol miktarda biberiye tükettiğini söyledi.
Prof. Alan Maisel ayrıca köyün konumu nedeniyle köylülerin uzun mesafeler boyunca yürüdüğünü ve dağlık alanda tırmandığını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.