1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UZUN YAŞAMIN SIRRI ŞÜKRETMEYİ BİLMEK
UZUN YAŞAMIN SIRRI ŞÜKRETMEYİ BİLMEK

UZUN YAŞAMIN SIRRI ŞÜKRETMEYİ BİLMEK

Ortaköylü 101 yaşındaki Halil İbrahim Boran, markete bisikletle gidiyor, kendi yemeğini pişiriyor ve kimseye muhtaç olmadan yaşamını mutlu bir şekilde sürdürüyor

A+A-

Halil İbrahim Boran 101 yaşında... Belki de ülkemizin en yaşlı bir kaç kişisi arasında... 1912 yılında, Lefkoşa yakınlarındaki Ortaköy’de doğdu.

Yaşam öyküsünü anlatan Boran, yaşadığı tüm sıkıntılara, kazalara ve hatta büyük savaşlara rağmen, hayattan hiç kopmadığını söyledi.

Çocukluğunda koyun bekledi... Ancak, 13 yaşında yani 1925 yılından sonra marangoz yanında çalışmaya başladı; sonra ustalaştı...

60 yıl evli kaldığı eşini 15 yıl önce kaybetti. Dört oğlu, üç kızı ve 35 torunu oldu. “Torunumun torununu gördüm; bunu yaşamak herkese nasip olmaz” diyen Boran, uzun yaşamın sırrını sadece Allah’ın bildiğini, başka hiçbir formülü olmadığını söyledi.

Dimdik ayakta olduğunu belirten Boran, eşini 15 yıl önce kaybettiğini, yemeğini kendisinin pişirdiğini ve temizliğini de kendisinin yaptığını sözlerine ekledi.

Savaş dönemlerinde yıllarca mücahitlik hizmetini yerine getirdiğini ve tüm Kıbrıs’ta da marangozluk işi yaptığını belirten Boran, “Halimden çok şükür memnunum, kimseye muhtaç olmadan yaşamak bana mutluluk veriyor” dedi.

Boran, markete giderken bisiklet kullandığını ve gezmeyi çok sevdiğini de belirtti. Hayatı boyunca yedi kez İngiltere’ye gittiğini anlatan Boran, ülkesini çok sevdiğini ve kendisini tanıyan herkesin de ona sevgi saygı gösterdiğini vurguladı.

“Mutlu olmak için yaşayın” diyerek mesaj göndermeyi de ihmal etmeyen Boran, şükretmeyi bilen herkesin mutlu olacağını söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.