1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VAATLERLE İNSANLARI KANDIRDI!
VAATLERLE İNSANLARI KANDIRDI!

VAATLERLE İNSANLARI KANDIRDI!

Tutuksuz yargılanacak!

A+A-

Yurttaşlık vaadiyle 3 kişiden para aldığı iddia edilen zanlı O.A. teminatla serbest kaldı

Didem MENTEŞ

Girne- Karaoğlanoğlu’nda kendisini İçişleri Bakanlığı’nda çalıştığını iddia ederek, 3 kişiye kendilerini KKTC vatandaşı yapacağı vaadinde bulunup toplam 14 bin 200 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiği ileri sürülen zanlı O.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

43 yaşındaki zanlı O.A. 2 günlük tutukluluk süresi dolmadan hakkındaki soruşturma tamamlanarak, mahkemeye çıkarılıp teminat şartlarıyla serbest kaldı.

 

“Sahtekarlıkla para temini”

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve zanlı mahkemede hazır bulundu. Savcı Atakara, olayla ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Kader Çamlıbelli’yi mahkemede tanık olarak dinletti. Çamlıbelli, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Polis memuru Çamlıbelli, zanlı O.A.’nın 2017 Haziran ve Temmuz ayları içerisinde Karaoğlanoğlu’nda meydana gelen “sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

“14 bin 200 TL temin etti”

Zanlının kendisini İçişleri Bakanlığı’nda çalışır gibi gösterip, isimlerinin baş harfleri E.D., A.G. ve Ö.G. olan şahıslara KKTC vatandaşı yapacağı vaadinde bulunup toplam 14 bin 200 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti.

Zanlı O.A. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlının davaları görüşülünceye dek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Teminata bağlandı

Yargıç Mesur Mesutoğlu ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlı O.A.’nın yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine direktif verdi. Yargıç, ayrıca zanlı O.A.’nın 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına, KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına ve zanlı O.A.’nın haftada 3 gün polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesi şartıyla teminatla serbest kalmasına emir verdi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.