1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VAHŞİCE İŞLENEN CİNAYET OLAYINDA SON GELİŞMELER!
VAHŞİCE İŞLENEN CİNAYET OLAYINDA SON GELİŞMELER!

VAHŞİCE İŞLENEN CİNAYET OLAYINDA SON GELİŞMELER!

Akıl sağlığı yerinde!

A+A-

Yurttaki oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u vahşice öldürmekle suçlanan Tevfik Utku Polat’ın cezai ehliyeti olmadığı iddiası Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin raporu ile çürütüldü

Nadire BAHADİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan Alfam Yurdu C-Blok içerisinde meydana gelen korkunç cinayetin zanlısı 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u 23 kez bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürmekle suçlanan zanlı Polat için polis 7 gün daha tutukluluk süresi temin etti. Bipolar bozukluk iddiası ile Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrol edilen zanlı Tevfik Utku Polat’a hastane “cezai ehliyeti tam” raporu verdi.

Cinayet zanlısı yargılanabilecek

Tutukluluk duruşmasında ifade veren soruşturma memuru müfettiş muavini Halil Seven, zanlının tutuklu bulunduğu 11 gün içinde polisin ne yaptığını anlattı. 35 ifade alındığını, gerekli mercilerle 15 yazışma yapıldığını anlatan Seven, zanlı Polat’ın 2 kez Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek muayene ettirildiğini, uzman doktorun hazırladığı raporda zanlının olay anında ve şuana kadar devam eden süreçte cezai ehliyetinin tam olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Polis soruşturması devam ediyor

Zanlının taammüden adam öldürme ve adam öldürmekle suçlandığını anımsatan müfettiş muavini Halil Seven, suçun ciddiyetine dikkat çekerek zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını zanlı Tevfik Utku Polat’ın 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Demirtaş: Müvekkilim Prof. Dr. Çakıcı’nın kontrolünden geçsin

Zanlı Tevfik Utku Polat’ın avukatlığını yapan İbrahim Demirtaş, zanlı hakkında temin edilen cezai ehliyet raporunun müvekkilinin yeterli testlere tabii tutulmayarak temin edildiğini iddia etti. Polat’In tabii tutulması gereken detaylı 1 kontrolün en az 3 saat sürdüğünü, müvekkilinin ise 2 günde toplamda sadece 1 saat kontrolden geçtiğini söyleyen Demirtaş, cinayet zanlısı müvekkilinin mahkemenin uygun göreceği yerde ve zamanda Psikiyatris Prof. Dr. Mehmet Çakıcı tarafından kontrol edilmesi talebinde bulundu.

“Psikoz halinde kafasını duvarlara vuruyor”

İddia Makamı adına davada hazır bulunan Savcı Mustafa İldeniz, raporun resmi makamlarca verilmesi gereğine dikkati çekerek Avukat İbrahim Demirtaş’ın talebine itiraz etti. Demirtaş’ın iddialarından biri de müvekkili Polat’ın hücrede bazı zamanlar psikoza girerek kendini kaybettiği oldu. Müfettiş Muavini Halil Seven ise bu iddiayı doğrulayarak zanlının başını duvara vurup “ben neden bunu yaptım” şeklinde kendi kendine konuştuğunu belirtti. Savcı İldeniz’in sorusu üzerine ise Müfettiş Muavini Seven, zanlı Polat’ın avukatı Demirtaş ile görüşmesinin ardından kendini kaybettiğini söyledi.

Mahkeme avukatın taleplerini reddetti

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer, polisin soruşturmasını yürütmesi için ek süreye ihtiyacı olduğu hususunda bulguda bulunarak zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Soyer, avukat İbrahim Demirtaş’ın,  Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’nın zanlı Polat’ı detaylı bir kontrole tabii tutması taleplerini de reddederek, bu konuda yetkili kurum olan Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor temin edildiğinden talebin uygun görülmediğini söyledi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.