1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VAKTİ DARALIYOR!
VAKTİ DARALIYOR!

VAKTİ DARALIYOR!

Hayatı alt üst olacak

A+A-

Yıllardır çalıştırdığı dülger atölyesinin izin süresini uzatamayan Bayram Türksoy, 14 gün içerisinde yeni bir yer bulmazsa iş hayatı alt üst olacak

Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde dülger atölyesi işleten Bayram Türksoy 31 Mayıs tarihine kadar yeni bir yer bulamazsa hem aldığı siparişleri teslim edemeyecek, hem de işyerinin kapısına kilit vuracak. Alsancak bölgesinde iki buçuk yıl önce dülger atölyesi kiralayan ve yıllardır orada işlerini yürüten Türksoy, yeni belediye başkanının izinlerini yenilemediğini ve 31 Mayıs tarihine kadar yeni bir yer bulup çıkmaları konusunda ihbar verdiğini söyledi. Star Kıbrıs’a konuşan Türksoy, yanında 5 işçi çalıştırdığını, aralarında üniversitelerde bulunan birçok kurumdan sipariş aldığını, 31 Mayıs tarihine kadar yer bulamaması halinde hem işlerinin yarım kalacağını hem de işçilerini işten çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. 

ÇOK AZ ZAMANIMIZ KALDI 

Alsancak Belediyesi’nden kendilerine yeni bir yer gösterilmesini isteyen Bayram Türksoy şunları söyledi: “İki buçuk yıl önce Alsancak bölgesinde dülger atölyesi kiraladım. Kiraladığım zaman Alsancak Belediyesi’ne gidip izin aldım. Belediye bana yer konusunda sorun olmadığını söyleyerek izin verdi. Zaten kiraladığım yer daha önce de dülger atölyesi olarak kullanılıyordu. Alsancak Belediye Başkanı değişince yeniden izin almak zorunda kaldık. Bu nedenle tekrar belediyeye gittik. Ancak yeni başkan o bölgede atölye istemediğini söyledi. 

Komşuların rahatsız olduğunu savundu. Ancak atölyemin olduğu yerde hemen yanımda bir de demirci atölyesi var. İki atölyeye yakın ise tek bir ev var. Tam karşımızda olan evin dışında başka bir ev yok. Belediye Başkanı karşımızdaki evin hem benim atölyemden hem de demirci atölyesinden rahatsız olduğuna dair şikâyetçi olduğunu söyledi. Bize yer bulmamızı söylediler. Yeniden izin alamayınca başka bir atölye buldum. Kiraladım ve parasının bir kısmını da ödedim. Kiraladığım yeni atölye için tekrar Alsancak Belediyesi’ne gittim. Bana yine izin vermediler. Koçanda işyeri yazdığını, atölye yazmadığını ve bu nedenle izin veremeyeceklerini söylediler. Dolayışı ile bu atölyeye de taşınamadım.” 

TÜM İŞLER ALT ÜST OLACAK 

“Son olarak Alsancak Belediyesi biz yazı gönderdi ve 31 Mayıs tarihine kadar çıkmamızı istedi. Birçok kişiden sipariş aldım. Yanımda çalışan 5 işçi var. Bende siparişlerini almayı bekleyen birçok kurum var. Şimdi ne olacak bilmiyorum. Atölyenin kapanması durumunda birçok kişinin siparişleri yarım kalacak ve işçilerim de işsiz kalacak. Ekmek kapımızı kapatmamızı istiyorlar ancak gerisini düşünmüyorlar. İlla izin vermedikleri yerde kalalım demiyorum ancak belediye bize yer göstersin.31 Mayıs’a kadar yeni bir yer bulup çıkmak kolay değil. Yetkililer bize yer göstersin çıkalım.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.