1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. VALİ MUTLU EYLEMCİLERLE BİRARAYA GELDİ
VALİ MUTLU EYLEMCİLERLE BİRARAYA GELDİ

VALİ MUTLU EYLEMCİLERLE BİRARAYA GELDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de Gezi Parkı eylemcileriyle görüşmeye başladı

A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'ndaki eylemcilerle görüşmek üzere Dolmabahçe'deki Saat Kule Kafe'ye geldi. 

Gün içinde Twitter hesabı üzerinden görüşme isteğini duyuran Vali Mutlu, saat 00.15'te söylediği yere geldi. Girişte gazetecilere  açıklama yapan Mutlu, Gezi Parkı'nda kendilerini çevre duyarlılığı içerisinde görenlerle bir araya geleceklerini söyledi. 

Vali Mutlu, şöyle devam etti: 
"Gençlerimize, Gezi Parkı'ndaki duruşlarına ve beklentilerine ilişkin, bundan sonraki süreçte yapmaları gereken hususları, mevcut durumu değerlendirmek, kendi istemiş oldukları hususları görüşmek üzere bir çağrıda bulundum. Gerek sosyal medya üzerinden, gerek vermiş olduğum telefonum üzerinden gelmeyi arzu eden gençlerin bir grubuyla bir toplantı sürdüreceğiz. Toplantıyı gençlerin arzu ettiği miktarda devam ettireceğiz, gerekirse sabaha kadar da devam edeceğiz." 
Toplantının verimli geçeceğini umduğunu dile getiren Mutlu, gençlerle yüz yüze gelmekten mutluluk duyacağını kaydetti. 

Vali Mutlu, söz konusu toplantının herkes için faydalı olacağını aktararak, "Daha önce vermiş olduğum mesajalarda kendileriyle görüşme arzumu hatta mümkünse Gezi Parkı'nda da bulunma arzumu paylaşmıştım. Bunu bugün de ifade ettim. Önemli olan ilk defa  yüz yüze görüşmekti" diye konuştu. 

Vali Mutlu'nun açıklaması sırasında orada bulunan ve eylemcilerden olduğunu söyleyen Hayrettin Bulan, Gezi Parkı'na müdahale edileceği yönünde bir söylenti olduğunu savundu. Vali Mutlu da bunları konuşmak adına bu görüşmeyi organize ettiklerini belirterek, Gezi Parkı'na müdahale konusunda herkesin içinin rahat olması gerektiğini, sorunların, müdahaleye gerek duyulmadan çözülmesini arzu ettiklerini kaydetti. 

Gazetecilerin içeri alınmayacağını ifade eden Vali Mutlu, istenirse görüşme sonrasında eylemcilere fikirlerinin sorulabileceğini söyledi. 

Mutlu'nun içeri girmesinin ardından, bazı eylemcilerin de toplantının yapılacağı yere geldikleri görüldü.

EYLEMCİLER VALİ MUTLU'YU GEZİ PARKI'NDA ÖĞLE YEMEĞİNE DAVET ETTİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de yaklaşık 60 kişiden oluşan Gezi Parkı eylemcisi ile görüşüyor.
Görüşmeye katılan eylemcilerden biri sözü alarak Vali Mutlu ile görüşmeye gelme nedenini "Buraya bir grup adına gelmedik. Valimizin Twitter üzerindeki daveti üzerine geldik. Var olan sorunları, kendi düşüncelerimizi samiyetine güvendiğimiz Valimizle görüşemeye geldik. Daha demokratik bir ortamda bu sürecin barışçıl bir ortamda ilerlemesini sağlayacak" şeklinde açıkladı.
Söz alan bir diğer eylemci ise "Benim buraya gelme nedenim, bir şey benim kanıma çok dokundu. Marjinal değilim. 16 gündür Başbakan tarafından sürekli olarak marjinal olarak ifade edilmekten sıkıldım ve üzüldüm. Eğer mümkünse, bu üslubu değiştirmek için sizi teşvik etmek için buraya geldim" dedi.

Böyle bir görüşmeyi başından beri istediğini ifade eden Mutlu, "Bu diyaloğu başından beri her zaman arzu etmiştim. Mevcut gelişmeler şimid bu fırsatı yarattı. Daha önceden yapmak gerekirdi. bir eksiklikti" dedi.

"KOKEREÇ YOKSA GELMEM"
Eylemciler "Sizin de Geziye gelmenizi isterdik" şeklindeki konuşmaları üzerine Mutlu, "Vallahi gelmek isterim. Samimi söylüyorum" dedi.

Eylemciler, "Kimsenin güvenliğe ihtiyacı yok güvenliğinizi sağlarız diyerek" Vali Mutlu'yu Gezi Parkı'nda öğle yemeğine davet etti. Davet üzerine Vali Mutlu, "Kokereç yoksa gelmem. Kokereç varsa gelirim" dedi.

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olaylarla ilgili soruları yanıtladı ve şikayetler için de cep telefonu numarasını verdi.
İşte Vali'nin Cep numarası: 532 307 86 87

Kaynak:Milliyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.