1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VASİLİU “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜYLE YAŞANACAK ÜÇ GELİŞMEYE” İŞARET ETTİ
VASİLİU “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜYLE YAŞANACAK ÜÇ GELİŞMEYE” İŞARET ETTİ

VASİLİU “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜYLE YAŞANACAK ÜÇ GELİŞMEYE” İŞARET ETTİ

“ÇÖZÜM KOŞULLARI KÖKTEN DEĞİŞTİRECEK”

A+A-

Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu, Kıbrıs sorununun çözümünün koşulları kökten değiştireceğine işaret ederek, “Kıbrıs”ın güvenirliğini yeniden kazanmasına, tüm Doğu Akdeniz için gaz ihracat merkezine (energy hub) dönüşmesine katkı sağlayacağını ve devasa yatırım olanakları yaratacağını" belirtti.

Alithia gazetesi bugünkü sayısında, Vasiliu’nun “Ekonominin Yeniden Canlanması İçin” başlıklı, “ekonomik krizin aşılması ve ekonominin yeniden canlanması yönünde gösterilen çabalara katkı koymak amacıyla” yazdığı makalesinin birinci bölümünü okuyucularıyla paylaştı.

Vasiliu, bu çerçevede; “pes edilmemesi, hızlı ve doğru kararlarla yaraların sarılması gerektiği” üzerinde durdu.

“Soğukkanlı ve objektif olarak hangi noktada bulunduklarına bakıp, ona göre kararlar almaları gerektiğini” söyleyen Vasiliu, bugünkü durumun, 1974’ten farklı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“O zaman, Türkiye tarafından istila ve devam eden işgalin mağdurlarıydık, bu yüzden uluslararası toplumun dayanışma ve desteğine sahiptik. Bugün, kuşkusuz uluslararası kriz önemli rol oynasa da, ekonomik krizin temel sorumluluğunun bizde olduğu kabul ediliyor. Aynı zamanda, 1974’ün aksine etrafımızdaki bölge yanıyor. Uluslararası toplumun dikkati etrafımızdaki büyük sorunlara; Suriye, Lübnan, Mısır ve bölgedeki diğer ülkelere odaklandı.”

Vasiliu, 40 yıldır çözümün gelmediğinden, birçok kişinin umudunu kaybettiğinden de söz etti.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmaya yönelik yeni çabaların Sonbahar içinde başlamasının beklendiğinde de değinen Vasiliu, bunun en kısa sürede tamamlanması gerektiğini, çünkü zaman lüksünün olmadığını vurguladı.

Kıbrıs sorununun iki kesimli, iki toplumlu federasyon temelinde çözülmesi gerektiğini yineleyen Vasiliu, “Çözüm koşulları kökten değiştirecek. Her şeyden önce Kıbrıs’ın güvenilirliğini yeniden kazanmasına ve tüm Doğu Akdeniz için gaz ihracatıyla ilgili merkeze (energy hub) dönüşmesine katkı sağlayacak ve devasa yatırım olanakları yaratacak” dedi.

HRİSTU KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI

Limasol Belediye Başkanı Andreas Hristu, Fileleftheros gazetesi muhabirinin Kıbrıs sorunu, belediyenin sorunları, kumarhane ve diğer konulardaki sorularını yanıtladı.

Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiği ve herkesin bu yönde çalışması gerektiğini belirten Hristu, çözüm için geç kalınmaması gerektiği uyarısında da bulundu.

Habere göre Hristu, bir zamanlar söylediği “Ekonomi Kıbrıs sorununu çözecek” şekildeki sözü hatırlatılarak, Şimdi zamanı geldi mi?” sorusuna ise “korkarım ki hayır” yanıtını verdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.