1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ DENETİMSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ
VATANDAŞ DENETİMSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ

VATANDAŞ DENETİMSİZLİKTEN ŞİKAYETÇİ

Vatandaş denetimsizlikten şikayetçi

A+A-

Özlem ÇİMENDAL

Girne’de bir süpermarkette son kullanma tarihi üzerinden 2 ay geçmiş ürünlerin hala raflarda duruyor olması tüketicilerin tepkisine neden oldu. Yeni Bakış’a ulaşan bazı vatandaşlar, raflarda son kullanma tarihleri üzerinden 2 ay geçmiş ürünlerin gösterdikleri tepkiler neticesinde dün toplatıldığını ifade ettiler ve denetimsizlikten şikayet ettiler.

“Birçok markette var”

Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere birçok markette rastladıklarının da altını çizen vatandaşlar, “Sadece Girne’deki bu markette değil, adanın birçok yerindeki marketlerde aynı şekilde son kullanma tarihi geçmiş ürünleri görebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“Son kullanma tarihine bakma alışkanlığımız yok”

Tüketicileri de aldıkları her ürünün son kullanma tarihine bakmaları konusunda uyaran vatandaşlar, “Maalesef biz de aldığımız ürünlerin son kullanma tarihine bakarak alma gibi bir alışkanlık yok. Bir ürün alırken, ilk bakmamız gereken son kullanma tarihi ve içeriğidir. Tüketicilerin bilinçlenmesi ve farkındalığın artması için gerekli çalışmalar yetkililer tarafından da yapılmalıdır” şeklinde konuştular.

“Tarihi geçmiş birçok ürün var, denetimler yetersiz”

Ülkede market denetimlerinin de yeterli yapılmadığı görüşünü de ifade eden vatandaşlar, son kullanma tarihi üzerinden 2 ay geçmiş ürünlerin raflarda yer almasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Tarihi geçmiş ürünler arasında meyve suyundan, soslara, limonatadan deterjana kadar birçok ürün olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililere denetimler konusunda çağrıda bulundu.

“Ürünler ile altındaki fiyatlarda da farklılık oluyor”

Büyük süpermarketlerdeki bir diğer sorunun da ürünler altında yazılan fiyat ile ürünlerin asıl fiyatlarının çoğu zaman tutmuyor olması olduğunun altını da çizen vatandaşlar, “Çoğu zaman ürünlerin altında yazan fiyatlar o rafta olan ve biten başka bir ürüne ait olabiliyor” diye konuştu.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.