1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “VATANDAŞ DÖVİZ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMİYOR”
“VATANDAŞ DÖVİZ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMİYOR”

“VATANDAŞ DÖVİZ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMİYOR”

Döviz borçlarını ödeyemeyecek duruma geldi;

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SODEP) Başkanı Tözün Tunalı, dövizde yaşanan artışlardan dolayı vatandaşların bankalara olan döviz borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiğine işaret ederek, hükümeti önlem almadığı için eleştirdi.

Tunalı yazılı açıklamasında, hükümetin “önlem almaktan aciz durumda” olduğunu öne sürerek, döviz borçlu insanların aldıkları maaşlarına göre taksit rakamlarında yüzde 28 dolaylarında yükseliş yaşandığını işaret etti.

Yükselişin ardından vatandaşların taksitlerini bankalara ödeyemeyecek duruma geldiğini, çünkü aldıkları maaşın taksitleri ödemeye yetmediğine dikkat çeken Tunalı, bu durumu “kaos” olarak niteledi ve hacizlerin yeniden başlamasının gündeme gelebileceğini ifade etti.

Tunalı, hükümetin ise bu durum karşısında bugüne kadar herhangi bir önlem almadığını, halkın da bu nedenle ne yapacağını bilmediğini ve önünü görememesinden dolayı büyük huzursuzluklar yaşadığını kaydetti.

İş sahipleri ve üreticilerin de döviz ile yaptıkları ithalat karşısında ürünlere zam yapmak zorunda kaldığını ifade eden Tunalı, şu görüşlerini dile getirdi:

“FONLAR KALDIRILIRSA RAHATLAMA OLUR”

“Ülkedeki bu belirsizliğin sürmesi ve hükümetin hiçbir şekilde halkın sorunlarını çözecek adımlar atamaması sosyal patlamalara neden olacağı uyarısını yapmak durumu ile karşı karşıya kalıyoruz.

Hükümetin çok acil olarak başta temel gıda maddeleri olmak üzere tüm ürünlerin ülkeye girişlerinde fonları kaldırması halinde bir rahatlama olacağını düşünüyoruz.

Esas tehlikenin ise özel sektörün çökmesi halinde bu sektörde çalışan yüzlerce kişinin issiz kalacağı gibi maaş alamayacak duruma düşeceği gerçeğini de görmeliyiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.