1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ
VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ

VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ

Karmi’deki Akasya Sokağı’nın kaldırımları gökkuşağı renklerinde boyandı, tartışma yeniden başladı

A+A-

İstanbul’da başlayan ve kısa sürede Türkiye genelinin yanı sıra KKTC’de sıçrayan kaldırımların gökkuşağı renklerine boyanması eylemleri devam ediyor.

KKTC’nin dört bir yanına yayılan kaldırım boyama eylemi son olarak çoğunlukla yabancıların yaşadığı Karmi’de gerçekleşti.

Köyün girişinde bulunan Akasya Sokağın başına “Aşk” yazan kimliği meçhul kişiler, gökkuşağını oluşturan renkleri kullanarak taşlık geçidi boyadı.

Karmi’de yaşayanlar ise köylerinde meydana gelen bu eylemden dolayı şaşkına döndü. İnsanların gösterdikleri tepkiye saygı duyduklarını anlatan Karmililer, ancak eylemi gerçekleştirenlerin de kamu malına, çevreye ve o bölgede yaşayanlara saygı göstermeleri gerektiğini savundu.

İnsanların özgürce yaşamasının güzel olduğuna dikkat çeken bölge halkı, “Birinin özgürlüğünün başladığı yerde, başkasının da özgürlüğü kısıtlanmamalı” dedi.

Yetkililer endişeli

Kaldırım taşlarıyla merdiven basamaklarının rengarenk boyanması vatandaşların kimisi tarafından sempatiyle, kimileri tarafından ise tepkiyle karşılanırken, Karayolları Dairesi, polis ve belediyeler ise endişeli. Kaldırım taşlarının uluslararası trafik kurallarına göre boyandığını anlatan yetkililer, “Herkesin bordürleri istediği renge boyamasının son derece sakıncalı olduğuna” dikkat çekti.

Kaldırım taşlarının siyah ve beyaza boyanmasıyla sürücülerin yol ile kaldırımı ayırt edebildiğini anlatan yetkililer, bordürlerin değişik renklere boyanmasıyla ise sürücülerin dikkatinin dağıldığını ve kazaya davetiye çıkarıldığını savundu.

Yetkililer, “Bugün kaldırım taşlarının rengini beğenmeyenler, yarın trafik uyarı levhalarının rengini ve üzerindeki şekilleri değiştirirse, kamu malına verilecek zarardan ve yaşanacak trafik kazalarından sorumlu kim olacak” diyerek herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.

Vatandaşlar fırsat olarak değerlendiriyor

Vatandaşlar ise Türkiye’de başlayıp ülkemize yayılan eylemin bir fırsat olduğuna inanıyor. Karayolları Dairesi ve belediyelerin kaldırım taşlarını boyamakta zorlandığına işaret eden vatandaşlar, halkın bu konuda yetkililere yardımcı olması gerektiğini savundu. Avrupa ve Amerika’da sosyal sorumluluk projeleri kapmasında halkın, kamuya ait yollarda gönüllü olarak çalıştığını anlatan vatandaşlar, “Madem boyamayı çok sevdiler, o zaman ihtiyaç duyulan yerlerde, yapılması gereken boyama çalışmasını yapsınlar” şeklinde öneride bulundu.

2-030.jpg

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.