1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ MAĞDUR, MEMUR MASUM!
VATANDAŞ MAĞDUR, MEMUR MASUM!

VATANDAŞ MAĞDUR, MEMUR MASUM!

VATANDAŞ MAĞDUR, MEMUR MASUM!

A+A-

Halkın hizmet almak için gittiği devlet dairelerinde karşılaştıkları bazı memurların tavırları ve ilgisizlikleri vatandaşların isyanına neden oluyor.

 

Halkın hizmet almak için gittiği devlet dairelerinde karşılaştıkları bazı memurların tavırları ve ilgisizlikleri vatandaşların isyanına neden oluyor.

Kamu görevinde bulunan ve görevi halka hizmet vermek olan memurların keyfiliği vatandaşların canına tak ediyor…Kamu dairelerine iş görmek amacıyla giden vatandaşlar, bazı memurların ilgisizliğinden ve yanlış ya da agresif davranışlarından şikâyetçi oluyor.

Vatandaşın isyanına neden olan devlet dairelerindeki memurların keyfiliği, örgütlü bulundukları sendikalarca şiddetle reddedildi. Sendikalara göre, memur her zamanki gibi mağdur…Öte yandan, kamuya işçi statüsünde istihdam edilip, devlet dairelerinde memur görevi yapan toplam 4 Bin civarı kadrolu kamu görevlisi olduğu belirtildi.

Halkın hizmet almak için gittiği devlet dairelerinde karşılaştıkları bazı memurların tavırları ve ilgisizlikleri vatandaşların isyanına neden oluyor. Devletin imkânlarının kendi özel işlerinde kullanılması; haftanın bir veya daha fazla günü daireye gidilmemesinin yanı sıra, mesai saatlerinde bazı memurların görevlerini layıkıyla yapmadıkları yönünde şikâyetler geliyor.

Ülkenin neredeyse tüm devlet dairelerinin, mesai saatinden minimum 15 dakika öncesinde kapandığı, sonyarım saat kala ise, memurların iş bıraktığı bilinirken; kamu görevinde bulunan ve görevi halka hizmet vermek olan memurların bu keyfiliği ise vatandaşların canına tak ediyor.

Kamu dairelerine iş görmek amacıyla giden vatandaşlar, bazı memurların ilgisizliğinden ve yanlış ya da agresif davranışlarından şikâyetçi oluyor.

Bunun üzerine devlet memurlarının örgütlü bulundukları sendikalardan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) konuyla ilgili görüşlerine başvurduk. Kamu görevlilerinin sendikalarına göre, kamudaki verimsizliğin esas nedeni; sistemsizlik ve siyasetin kamunun içine girmesi.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, vatandaşlardan sıklıkla gelen devlet dairelerindeki laçkalık ve memurların keyfiliği şikâyetlerini şiddetle reddettiler.

Kamudaki verimsizliği ve çarpık sistemi eleştiren Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, işçi statüsünde kamuya istihdam edilip, memur görevi yapan toplam 4 Bin civarı kadrolu kamu görevlisi olduğunu belirtti.

Kaptan: Memurların suçu yok

“Devlet dairelerinde laçkalık olduğuna katılmıyoruz. Çalışanlar görevlerini, kendilerine tebliğ edildiği şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ama ne yazık ki, müdürler, müsteşarlar ve bakanlıklar genellikle tüm yetkileri kendilerinde topladıkları için birçok görevler, halkımızın haklı olaraktan görmek ve yapılmasını istediği şekilde yapılamıyor. Esas kızılması gerekenlere ise, yani siyasi olarak iktidarda olanlara kızmıyorlar. Tam tersine çok daha fazla hürmet gösteriyorlar. Çünkü işlerini ancak onları gördükleri zaman çözüldüğünü zannediyorlar. Hâlbuki vatandaşla birebir muhatap olmak istedikleri için, yetkileri yukarıdan aşağıya doğru dağıtmıyor, tamamen kendilerinde tutuyorlar. Ama bu yetkiyi elinde bulunduranlara ulaşamayan vatandaş, hırsını ve öfkesini çalışanlardan çıkarıyor. Biz kamu görevlileri de bu şekildeki anlayıştan ve siyasi yapılan işlere karşıyız. Dün de karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. Düzeltilene kadar da esas mücadelemiz siyasilerle olmaya devam edecek. Münferit olaylarsa, tüm çalışanlara mal edilemez. Münferit davranışlarsa, açılacak herhangi bir soruşturmaya biz asla taraf olmadık, olmayız. Esas şikâyet vatandaşın hak ettiği hizmeti alamaması ve işinin zamanında yapılmamasıdır. Bunun da sebebi siyasilerdir ve siyasi atamalardır. Seçim döneminde hesap soracağız diyerek iktidara gelirler ancak kendilerine de hesap sorulmasın diye hesap sormazlar.”

Özkardaş: Kamu görevlisini suçlu ilan etmek doğru değildir

“Bir memlekette düzen bozuk olursa; siyaset kamunun içine kadar girerse; üçlü kararnamelerle müdürler, müsteşarlar atanırsa; devlete işçi statüsünde istihdam edilenler, memur olarak görevlendirilirse; 10 kişinin yapacağı işe 20 kişi alınıyorsa; delege dairede yan gelip yatırken, kıdemli memurun üzerine tüm iş yükü yüklenirse bunun suçu kamu görevlisinde değildir. Bildiğiniz gibi, işçiler siyasi partilere delege ve üye olabiliyorlar. UBP’nin kurultay delegesi olanların, İrsen Küçük döneminde dairede değil seçim meydanlarında olduğunu gördük. Partizanlık bu denli varken, kamudan verimlilik mi bekleriz? Kamuda bugün 6 Bin boş kadro var. Bu kadro geçicilerle dolduruluyor. İşin yoğun olduğu yerlerde dairelerde personel eksiktir. Çünkü hiç kimse iş yoğunluğu olan daireye gitmek istemiyor. İşte kamu böyle bozuldu. Verimlilik böyle düştü. Kamu görevlisini suçlu ilan etmek doğru değildir. Hakkaniyetle herkese iş verilirse, doğru kişiye doğru iş verilirse, kamu görevlilerinden de beklenen verim sağlanır.”

Detay

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.