1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ NE DEDİ?
VATANDAŞ NE DEDİ?

VATANDAŞ NE DEDİ?

Ölü tavuğa tecavüz veya cinsel ilişki olayına tepki gösteren vatandaşlar;

A+A-

Cansız tavuğa tecavüz edilmesine vatandaşlar da çok sert tepki gösterdi. Olayın bir restoranda gerçekleşmesinin komplo olduğuna inanan vatandaşlar, diğer taraftan bu tür bir girişimin sapıklık ve razalet olduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak görüş belirten vatandaşlar, ülkede suçların hızla arttığını belirterek, sert önlemlerin kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Vatandaşlar ne dedi?

Feriha Hamisoğlu:

“Açıkçası ben bunun bir komplo olduğuna inanıyorum. Ama bu bir anormalliktir. Bana sorarsanız da yakalanamaz. Bu ülkeye her önüne gelen giriyor artık. Bence kimlik kartı ile girişler yasaklanmalı, eskiden öyleydi. Artık pasaportla giriş-çıkış olmalıdır. O zamanlar da suç işlenirdi ama denetimi daha kolaydı sanki, yani en azından böyle insanlar gelmezdi herhalde. Kesinlikle kimlik yasaklanmalı ve biz başka bir devletsek buraya da pasaportla girilmeli.”

Emel Kırcıoğlu:

“Ben ilk duyduğumda şok oldum. Bunu da mı görecektik bu memlekette, artık yaşanmaz dedim. Bu bana göre sapıklıktır. Her önüne gelen gelir bu ülkeye, denetim yok, bir şey yok. Şimdi Türkiye’de bir yasa vardır kafa kağıdı temiz değilse pasaport alamazlar, bizim ülkemize giriş de pasaportla olsun eskiden öyleydi. Bari temiz kağıdı olmayan giremez. Ben bütün gelenler böyledir demiyorum ama geneli da böyle ne yazık. Psikolojimiz bozuldu, bir avuç memlekete nedir bunlar ?”

Erhan Arıkan:

“Bence hemen meclis otursun ve bu ülkede işlenen cinsel sapıklıklar için doğru düzgün caydırıcı ve toplum vicdanını rahat tutacak bir yasa yapsın. Bu tür sapıklıklara çanak tutmamak lazım.Yargı önünde şu anda suçlu olmayabilirler ama toplum vicdanında aklanamazlar. Bu ülkeye artık kimse elini kolunu sallayarak gelememeli, pasaportla girişler yapılmalı ve denetim altında tutulmalı. İngiltere, İspanya ve başka ülkelere bakın kimse kimlik kartı ile giremez. Oralarda denetim, sorgu sorgu üzerine hayta davetiye istenir, kefil istenir. Böyle maskaralık olmaz. Gelen giden belli değil. Denetim yok. Kimlik kartı ile gidip gelme başlayınca suçlarda çeşitlendi. Pasaportla girilsin artık.”

Mustafa Kafiroğlu:

“Bu yaşananlar rezalet. Bu ülkede görmediğimiz bir bu kalmıştı. Artık denetimler artırılmalıdır. Suçlular iade edilmeli ve kesinlikle geri bu ülkeye sokulmamalı. Artık bunu bir suçları önleme politikası olarak düşünmeli ve bunun içinde ülkeye daha girişte pasaportla denetime, kontrole alınmalıdır. Türkiye’de geçen bir yasa ile temiz kağıdı olmadan pasaport alınamıyor, en azından daha gelmeden sisteme girmiş olurlar.”

Halil Üçok:

“Ülkede böyle sapıklıklar arttı. Hırsızlık, soygun, kundaklama derken şimdi de hayvanlarla cinsel ilişki hiç fark etmez tavuk , at, keçi,  köpek. Böyle insanları bu ülkede istemiyoruz. Kimlik kartını kapan cebinde üç kuruşla geliyor. Ne yatacağı yer, ne çalışacağı yer sorulmuyor, tahkikat yok. Bunun içine doluştukça doluştular. Ülkeye gelmek zorlaştırılmalı, elini kolunu sallayarak gelememeliler. Artık sabrımız kalmadı. Bu konuda önlem olarak pasaportla girişi öneririm. Bir de polis isterse Türkiye’deki kişi kaydına ulaşabilmeli yani buraya adam girerken, daha kapıda iken eğer yüz kızartıcı bir suç işlemişse memleketinde, bunu buradaki bilgisayardan görüp ülkeye girişine izin verilse de denetim altında tutulmalıdır.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum