1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ PAZARA AKIN ETTİ!
VATANDAŞ PAZARA AKIN ETTİ!

VATANDAŞ PAZARA AKIN ETTİ!

Brokoli, gınnap, mantar ve yeşil zeytin fiyatları zirvede!

A+A-

Pazar bu haftada vatandaşların uğrak yeriydi, ülkenin dört bir yanından alışverişe gelen vatandaş, pazarı canlandırdı. Haftanın en yüksek fiyatı ise brokoli, gınnap, mantar ve yeşil zeytin fiyatları oldu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Her Pazar günü Lefkoşa Otobüs Terminaline kurulan Pazar yeri bu hafta da vatandaş akınına uğradı. Birçok çeşit meyve ve sebzeyi bir arada bulma şansı yakalayan vatandaşlar, ülkenin birçok yerinden Lefkoşa Pazarını ziyarete gelerek, alışveriş yaptı. Pazarda her bütçeye uygun meyve sebze bulunurken, bazı ürünlerin pahalı oluşu da gözden kaçmadı.

 

Salatalık yine 5 TL

Her evin buzluğunda yer alan salatalığın fiyatında bu hafta geçen haftaya göre pek bir değişiklik olmadı, salatalık yine 5 TL’den tezgâhlarda yerini aldı. Salatalığın aksine domates ise 2 TL ile 5 TL arası değişen fiyatlarla alıcı buldu. Diğer yandan pazarda barbunya fasulye ve börülce gibi yemeklik sebzelerin fiyatı da 5’ile 7 arası değişti.

 

Brokoli 10 TL

Pazarda yüksek fiyatlar ise alıcıları korkuttu, brokolinin kilosunun 10 TL’den satıldığı pazarda, gınnap meyvesi 10 ile 12 TL arası değişen fiyatlarla alıcı buldu. Birkaç haftadır toplanıp satışa sunulmaya başlanan yeşil zeytin ise 7 ile 10 TL arası, mantar 10 TL olarak tezgâhlardaydı.

 

Meyve fiyatları stabil

Meyvelerin fiyatı ise haftalardır stabil devam etmekte. Üzüm yine 4 ve 7 TL arası vatandaşa sunulurken, elma, armut, nektarin, muz gibi meyveler 4 ile 5 TL arası tezgahlarda satışa sunuldu. Öte yandan havuç 2 buçuk TL, alıç ve erik ise 6 TL fiyatla pazardaydı.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.