1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ PERİŞAN VE ÜMİTSİZ!
VATANDAŞ PERİŞAN VE ÜMİTSİZ!

VATANDAŞ PERİŞAN VE ÜMİTSİZ!

“elektrik faturalarınızı ödemeyin”

A+A-

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Son günlerde hükümet tarafından en önemli ana maddelere yapılan zamlar sonrası vatandaşlar perişan olduklarını söyledi. Her geçen gün ellerine geçen paranın eridiğini belirterek, hükümetin artan döviz ve hayat pahalılığı karşısında sessiz kaldığını vatandaşı koruyacak önlemleri almadığını belirterek tepki gösterdi.

Ahmet Canbolat: Hükümetin hali belli zaten, hükümet açıkça bir “zam” hükümeti olarak icraat yapıyor, halkın dilinden anlamıyor, emekçinin, dar gelirlinin ise yanına bile uğramıyor yaptığı icraatlarıyla. Özellikle eski söylemleriyle dikkat çeken Halkın Partisi Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanımız, “elektrik faturalarınızı ödemeyin” diyerek dalga geçiyor. Nasıl ödemeyelim, bilgisayar tak diye kesiyor elektriğimizi.
Nidai Köle: Esnaf olarak gerçekten çok zor bir durumdayız. Özellikle son üç yıldır dövizin artışı belimizi büktü. Ben değil işçimin kendimin bile sigorta ve ihtiyat sandığını yatıramaz durumdayım. Bundan 7-8 ay evvel 36 lira olan tüp gaz oldu 62 lira, bu kadar artış olur mu? Bir kilo kuşbaşı et 90 TL, kim alacak da yiyecek bunu.
Sürkan Taf: Dövizin artışı bizi mahvetti. Kredi almıştım bankaya borçlandım, döviz artınca maaşlarımız eridi. Banka maaşımı keser elime birkaç yüz lira kalır, geçinemem. Bütün gün çöpleri dolaşıp hurda toplar satarım, evime ekmek götürebilmek için. Hükümet bu borçlanmalara bir yapılandırma getirsin, uzun vadeye atalım da elime biraz para geçsin, çok zor durumdayım.

Mustafa Tarancı: hayat pahalılığı aldı başını gidiyor, ekonomi çok kötü, son günlerde ardı ardına yapılan zamlardan kötü etkilendik. Hayatı devam ettirmeye çalışıyoruz ama durum hiç de iyi değil ekonomik yönden, vatandaşı içi kan ağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.