1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ RAHATSIZ
VATANDAŞ RAHATSIZ

VATANDAŞ RAHATSIZ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, KKTC’de petrol aramalarını sürdürüyor

A+A-

KKTC’de birçok yerleşim biriminden vatandaşlar, bahçelerine bazı kişilerin girerek, ağaçlara, çitlere veya duvarlara mavi ve kırmızı renkte kurdeleler taktığını söyledi. Kendilerine hiçbir bilgi verilmeden, izin alınmadan bahçelerine girip kurdele bağlayan kişilere tepki gösteren bazı vatandaşlar, yetkililerden bilgi alamamaktan da yakındı.

Kurdelelerin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından nisan ayında başlatılan petrol aramaları ile ilgili olduğu öğrenildi. Bir TPAO yetkilisi, “Evet nisan ayından beri araştırma yapıyoruz ve KKTC yetkililerinin bundan haberi elbette vardır” diye konuştu. Ayrıntılı bilgi verilmeyeceğini söyledi.

Muhtar şaşkın
Geçtiğimiz günlerde Hisarköy’ün girişindeki yol kenarlarına kırmızı ve mavi renkte kurdeleler takıldı.Hisarköy muhtarı Can Polat Şemi, “Yol kenarında uğraşan beş kişi gördüm. Üzerlerinde tulum vardı ve profesyonele benziyorlardı. Kim olduklarını ne yaptıklarını bilmiyorum. Karayollarının ölçüm yaptığını düşündüğüm için yanlarına gidip ne yaptıklarını sormadım” dedi.
Şemi beş kişinin gizemli bir şekilde işlerini bitirip ortadan kaybolduklarını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı basın bürosundan yetkililer ise bu konuyla ilgili olarak “Bakanlığımızın kurdelelerle ilgili herhangi bir çalışması yoktur. Böyle bir çalışma yapıldığından da haberimiz yok” dedi. Karayolları yetkilileri böyle bir çalışma hakkında bilgileri olmadığını söyledi.

Bahçeye girip ölçüm yaptılar

Dikmen sakinlerinden Arif Özyaprak, “Geçtiğimiz pazar günü evimin bahçesine izinsiz girdiler. Ellerinde aletlerle gelip ölçüm falan yaptılar. Bahçeye numara yazıp, mavi ve kırmızı renklerde kurdele asıp kablo çektiler” dedi.

Bu olay üzerine belediyeyi aradığını, ancak hiçbir bilgi alamadığını kaydeden Özyaprak, daha sonra polisi aradığını ve kendisine “askeri iş olabilir” dendiğini söyledi. Bu kabloların ne olduğunu bilmediğini ve bilen birini de bulamadığını ifade eden Arif Özyaprak, ailesi ve köydeki herkesin tedirgin olduğunu kaydetti. Özyaprak, “Neden iznim olmadan mülküme giriliyor? Bu kadar basit mi? En azından bir şey yapılacağında bilgi verilmeliydi” dedi.

TPAO geçen yıl da aramıştı

TPAO, geçtiğimiz yıl İskele bölgesinde kuyu açarak petrol aramış ancak bulamamıştı. Çalışmaların daha geniş alana yayıldığı ve nisan ayından bu yana, Kalavaç’tan Hisarköy’e kadar olan bölgede çeşitli işaretleme çalışmaları yapıldığı belirtildi.
TPAO uzmanları çeşitli aletlerle yeraltı araştırmalarını sürdürürken, bazı evlerin bahçelerine de, her hangi bir zarara yol açmaksızın giriyor.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.