1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ SEÇİMDE HEYECANSIZ!
VATANDAŞ SEÇİMDE HEYECANSIZ!

VATANDAŞ SEÇİMDE HEYECANSIZ!

Vatandaş seçimde heyecansız!

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimine 10 gün kala adaylar mitinglere hazırlanırken Kıbrıs Postası’nın nabzını yokladığı vatandaş heyecansız…

Kıbrıs Postası’ndan Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre vatandaş, seçim heyecanı içerisinde olmadıklarını, bunun başlıca sebebinin ise genel olarak her seçimde yarım asrı bulan kronik Kıbrıs sorununun adayların dilinde olmasına rağmen çözülememesi olduğunu ifade etti.

Vatandaş, “Kimi seçersek seçelim nasıl olsa bir şey değişmeyecek”; “Kıbrıs sorununda çözüm umutları tükendi”; “Siyasilerin yarattığı güvensizlik, beklentilerimizi boşa çıkartıyor” “vaatler hep havada kalıyor” diye konuştu.

 

Kıbrıs Postası’nın sokağa çıkarak Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda nabzını tutuğu vatandaş, seçim heyecanını yaşamadıklarını söyledi. Ülkemiz genelinde heyecanın hissedilmediğini belirten vatandaş, “Heyecan olmayışının başlıca sebebi Kıbrıs sorununun yıllardır her adayın konuşmasını süslediği halde çözülememesi, siyasilere azalan güven, beklentilerin boşuna oluşudur” dedi.

İbrahim Polat Selçuklu: “Güvensizlikten dolayı heyecan yok”

“Bu yıl seçim süreci diğer seçimlere göre daha sakin ve heyecansız geçiyor. Bunun sebebi ise Annan planı döneminde oldukça büyük bir heyecan yaratıldı. Yine özellikle o dönemde bir anlaşma beklendi ve insanlar umutlandı. Sayın Eroğlu 5 yıl boyunca bu konuda olumlu bir adım atamadı. Bunun yanında Barbaros ve Navtex gelmesi müzakere sürecinde eksi oldu ve kaos yaratıldı. Kısacası Kıbrıs sorununun bir türlü çözülememesi, anlaşmanın olmayışından kaynaklı güvensizlikten dolayı bu yıl heyecan yok.”

Mehmet Sait Kaplan: “Umutların tükenmesi heyecanı yok etti”

“Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde heyecansızlıkla karşı karşıya kaldığımız bir gerçek, ben ise bunu insanların Kıbrıs Sorununun çözümsüzlüğüne bağlıyorum. Her adayın ve her seçimin malzemesi olan Kıbrıs sorununun çözümü yıllardır çözülmemesinden ileri gelen bir umutsuzluk ve buna bağlı olarak yaratılan güvensizlik bu süreçte sakinlik yarattı.”

Demiray Doğasay: “Kronikleşen Kıbrıs sorunundan dolayı”

“Geçmiş yıllara kıyasla cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin daha heyecansız geçtiği ortada, bunun bir sebebinin adayların çokluğuna bağlarken diğer bir sebebi ise kronikleşen bir sorun haline gelen Kıbrıs sorunundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bunların yanında sorunun yıllardır çözülemeyişi 1968’de başlayan görüşmelerin halen bugün devam etmesinden ve insanların umudunun zedelenmesine bağlıyorum.”

Özker Uzuner: “Adaylardan beklenti kalmadı”

“Heyecan olmayışının başlıca sebebini çözüm umutlarının azalışına bağlıyorum. Kıbrıs Sorununun çözümü çıkmaza girdi ve insanların umudu tükendi, kısacası adaylardan beklenti kalmadı”

Müzeyyen Ünüçok: “Umut kalmadı”

“Bence bu seçimlerin sesiz sedasız geçmesi kısacası heyecan olmayışının başlıca sebebi adayların birçoğunu tanıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Bu heyecansızlık toplumun artık birçok konuda umudu kalmadığını gösteriyor.”

Işıl Sayınsoy: “Seçim heyecanını göremiyorum”

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala vatandaşta o seçim heyecanını göremiyorum. Heyecan olmayışını ise aynı kişilerin aday olmasına ve Kıbrıs Sorununun çözümü konusu da umudu kurulan Türk halkının güvensizliğine bağlıyorum.”

Aslı Demirel: “Umutların kırılması heyecanı bitirdi”

“Her seçimde adayların tümünün konuşmalarında Kıbrıs Sorununun çözümü başı çekiyor, buna rağmen yıllardır süre gelen bir çözümsüzlük ve anlaşma sağlayamama hali oluşuyor. İnsanlarında bu soruna bağlı olarak umudu kırılıyor ve güvensizliği oluşuyor, zaten kimi seçsek aynı olacak fikri kafalara yerleşiyor ve heyecan kalmıyor”

Sedef Abacan: “Çözümsüzlük heyecanı yok etti”

“Yıllardır 2 toplum arasında süren çözümsüzlük, verilen anlaşma vaatlerinin yerine getirilememesi, bu konudaki umutsuzluk seçimin heyecanını da yok ettiğini düşünüyorum. İnsanlar oyumuzu kime verirsek verelim bu sorun yine çözülmeyecek diye düşünüyor bu sebeple eski heyecan yakalanamıyor.”

Vedia Alaslan: “İnsanların güveni kırıldı”

“Seçimler çok heyecansız geçiyor, çünkü insanlar artık beklentilerin olmayacağını biliyor. Her seçim öncesi verilen vaatler havada kalıyor ve yerine getirilmiyor. Kıbrıs Sorununun yıllardır çözülememesi ve verilen vaatler içinde yer alması da heyecanın yok oluşuna büyük sebep, insanların güveni kırıldı.”

Mustafa Sungur: “Kıbrıs sorununun yıllardır çözülememesi”

“Adayların bu kadar çok olması bana göre seçimin heyecanını öldürüyor. Bunun yanında verilen vaatlerin birçok kez yerine getirilmemesi ve Kıbrıs sorununun yıllardır çözülememesi de heyecanın bu denli az olmasının sebeplerindendir diye düşünüyorum.”

Gülay Doğramacı: “Seçimler eski havasını yakalayamıyor”

“İnsanlar siyasetten ve seçimlerden usandı bu yüzden seçimler eski havasını yakalayamıyor. Seçim zamanları verilen birçok vaadin yerine getirilmemesi insanları sandığa küstürüyor. Bunun yanında iki toplum arasında yıllardır süre gelen çözümsüzlüğün liderler tarafından bir türlü çözülemiyor olması da seçim heyecanını bitiriyor.”

Kutel Tosun: “Güvensizlik seçimi heyecansızlaştırıyor”

“Toplum üzerinde siyasilere karşı oluşan güvensizlik seçimi heyecansızlaştırıyor. Bunun yanında Kıbrıs sorununun çözülmeyişi de siyasilere güvensizliği artırıyor. Heyecan olmayışına diğer bir etkende siyasilerin vatandaşa değer ve önem vermeyişinden kaynaklanıyor”

Gülşen Savaş: “Nasıl olsa bir şey değişmeyecek”

“Seçim heyecansızlığının sebebi vatandaşın aklında olan nasıl olsa bir şey değişmeyecek düşüncesidir. Başa kim gelirse gelsin bir şey değişmiyor. Kıbrıs sorununun yıllardır çözülememesi verilen vaatlerin yerine getirilmemesi insanların heyecanını bitiriyor. Adaylar sadece konuşuyor iş icraata gelince bir şey yok.”

Sadık Arık: “Mitingler heyecan katacak”

“Şu sıralar adaylar biri ki yemek, köy gezileri ve ziyaretler dışında pek icraat göstermediği için seçimler heyecansız geçiyor gibi görünebilir, fakat mitingler başladığında vatandaşın heyecanının ortaya çıkacağını düşünüyorum.”

Ali Sıdkı: “Sandığa gitmeyen çok olacak”

“Vatandaş hükümetten memnun değil, bu yüzden de sandığa gitmeyen çok olacak. Bu seçilmede bana göre heyecan da yok, çünkü halk güvensiz. Yaratılan başlıca güvensizlik ise Kıbrıs sorununun bir türlü çözülememesi ve insanların umudunun bu konuda tükenmesinden kaynaklanıyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.