1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ TEDİRGİN
VATANDAŞ TEDİRGİN

VATANDAŞ TEDİRGİN

Vatandaş tedirgin

A+A-

Ülkede her geçen gün artan suç olayları hakkında vatandaş, değerlendirmede bulundu


Ülkede git gide artan suç olayları hakkında, vatandaş tedirginlik yaşıyor. Son birkaç yıl içerisinde özellikle cinayet ve hırsızlık olaylarında ciddi bir artış görülürken; geçtiğimiz hafta yaşanan ve silahlı-maskeli soyguncular tarafından, Kooperatif Merkez Bankası’na ait bir araçtan 3 milyon TL’nin çalınması olayı, vatandaşı tedirgin etti.
Başta 3 milyonluk soygun olmak üzere, ülkede yaşanan suç olayları hakkında vatandaşın nabzının tuttu. Son yıllarda, suç oranın da ciddi bir artış yaşandığını dile getiren vatandaş, bu olayların başlıca nedeni olarak, işsizlik ve ekonomik krizleri işaret ederken; ülkeye giriş çıkışlardaki esnekliğinde, suç artışında önemli bir etken olduğunun altını çizdi. 
Vatandaş ne dedi?

Murat Aktay
Maalesef ülke insanımız oldukça rahat bir tavır içerisindedir. Ülkeye giriş çıkışlar rahat, polisimiz rahat, devlet daireleri rahat… Yaşanan bu soygun olayı, tamamı ile yetersiz tedbir alınmasından kaynaklanmaktadır. 3 milyon TL taşımak için, ne zırhlı araç, ne de yeterli silahlı güvenlik kullanılıyor. Bu da suçun işlenmesine olanak sağlıyor. Öte yandan polis güçleri de maalesef, yeterli özveriyi göstermiyor. Bildirilen suçlara, keyfi bir bakış hali var. Yine yolların tamamı, trafik cezası amacı ile kameralar ile doluyken; güvenlik amacı ile polis kontrollü, bir tek kamera göremiyorsunuz. 

Sevgi Pak
Ekonomik sıkıntıların arttığı ülkelerde, bu tür suç olaylarında da artış görülüyor. İnsanlar çaresiz kaldıkları zamanlarda, bu tür yollara başvurabiliyor. Adada istisnai bir olay olmasın rağmen soygun, önemli tedbirlerin alınması gerektiği yönünde de bir mesaj veriyor. Eğer bu soygunun suçluları yakalanamaz ve para da ortaya çıkmaz ise bu kez benzer suçlar için önemli bir teşvik halini alacaktır.

Hasan Kırdar
Ülkede son zamanlarda artan suç olaylarının en önemli sebebi, yine ülkede artan işsizlik ve ekonomik sıkıntılardır. Öte yandan ülkeye denetimsiz giriş çıkışların olması da, suçların artışındaki bir diğer ana etkendir. Yine kontrolsü giriş çıkışlar sebebi ile ülkede bulunan nüfus oranında ve buna bağlı olarak da, suç oranlarında ciddi bir artış yaşanıyor.  

Erol Arı
Maalesef ülkedeki kontrolsüz nüfus artıkça, bu tür suç olayları da artacaktır. Konu tamamen bu sorun temelinden ortaya çıkmaktadır. Soygun olayı belli ki planlı işlenmiş, organize bir suçtur. O arabanın para taşıdığını nereden biliyorlar? Öte yandan bu suçun işlenmesine olanak sağlayan, ciddi güvenlik zaafları da bulunmaktadır. 3 milyon TL, o şekilde taşınmamalıdır.

Erol Ayseven
“Yaşanan olayların en büyük nedeni, elbette giriş çıkışlardaki gevşekliktir. İsteyen elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girebiliyor. Nüfus bu şekilde arttıkça, suç olayları da paralel bir şekilde artıyor. Maalesef ülkedeki düzen, yaşanan suç olaylarının meydana gelmesine olanak sağlıyor. Ülkede ne polis, ne de hükümet, gerekli düzeni ve önlemleri alamıyor. 3 milyon TL ile ilgili halen bir bulgu yok ve bence o parayı kimse bulamayacaktır. Buradan bir not düşmek isterim ki; 2004 yılında babam bir anda kayboldu ve bu gün halen bulunamadı. Bir insanı on yıldır bulamayanlar, bu parayı nasıl bulacak?”

Mehmet Sait Öksüzce
“Ülkede özellikle son zamanlarda yaşanan suç olayları artışının en önemli nedeni, işsizlik ve ekonomik sıkıntılardaki artıştır. Buna bağlı olarak nüfusun ve işsizlik konularının planlanmaması da önemli bir etkendir. Yaşanan soygun olayı gibi olayların artmaması adına, daha ciddi güvenlik önlemleri alınmalı ve polis ekiplerinin daha fazla yüzlerini göstermesi gerekmektedir.”

Tolga Sığırcı
Maalesef ülkede ve ülke yönetiminde birçok zaaf bulunmaktadır. Bu zaaflar ise gittikçe artan suç olaylarının artmasına, daha da olanak sağlamaktadır. Burada söylenebilecek tek şey var ki; yapana da, yaptırana da helal olsun…

YENİDÜZEN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.