1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ TEDİRGİN
VATANDAŞ TEDİRGİN

VATANDAŞ TEDİRGİN

Zorunlu ara verildi..

A+A-
Tadilata zorunlu ara verildi

Çalışma Dairesi müfettişleri, Gazimağusa Kaymakamlığı binasında tadilat yapan işçilerin, güvenli çalıştırılmadıklarını tespit etti

İş kazalarının sıkça yaşandığı ülkemizde, Çalışma Dairesi müfettişleri dün yaptıkları denetimde, Gazimağusa Kaymakamlığı binasında tadilat yapan işçilerin, güvenli bir şekilde çalıştırılmadıklarını saptadı.

Tadilatı yapan ve işi bir inşat şirketinden devralan taşeron firmanın işçilerinin, İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü’ne aykırı çalıştırıldıkları tespit edildi.

Binada, iş kazalarını önlemek amacıyla inşaat işleri durduruldu. İş kazalarının önlenmesi, işçilerin sağlık ve güvenlik içinde çalışabilmesi için gerekli emniyet tedbirleri alınana dek inşaata ara verildi.

İşçilerin çalıştıkları esnada kask takmadığı, üzerinde çalıştıkları iskeleyi güvenli kurmadıkları ve kemersiz çalıştıklarını tespit eden müfettişler, işçilerin gerek kendi gerekse de vatandaşların güvenliğini hiçe saydığını gözlemledi.

Yapılan uyarılar üzerine taşeron firma yetkilileri, mesai bitimine kadar, yükümlülüklerini yerine getirdi ve tadilat için yeniden izin aldı.

Vatandaş tedirgin
Kaymakamlık binasının tadilatı vatandaşları da zor durumda bıraktı. İskele demirleri arasından binaya girmek zorunda bırakılan vatandaşlar, her geçişte, başlarına bir şey düşecek korkusu yaşadı.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, tadilatın çarşamba günü başladığını anlatarak, “Çalışmalar sırasında güvenlik önlemi alınmadığını biz de gözlemledik. Gerekli kişiler uyarıldı. Bizim alacağımız bir önlem yok. Tadilatı gerçekleştiren firmanın sorumluluğu, üzerine düşenleri yerine getirmeli. Vatandaşların güvenliği için gereken yapılacak” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.