1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ TEDİRGİN
VATANDAŞ TEDİRGİN

VATANDAŞ TEDİRGİN

Durumun tehlike arz ettiğini vurgulandı...

A+A-

Halen karanlık

Uzun zamandan beridir Kermiya Çemberi’ne giden orta refüjdeki sokak lambalarının 9 tanesi halen yanmıyor. El-Sen Genel Sekreteri Toprak Altay, Maliye Bakanlığı’ndan çıkacak olan çeklerin Elektrik Kurumu’na henüz gitmediğini belirtti. Sürücüler söz konusu yolda giderken tedirgin olduklarını dile getirerek, bir kaza olması durumunda sorumlunun hükümet olacağını söyledi.

Kermiya Osman Örek Caddesi’nde aylardır yanmayan sokak aydınlatma lambaları, sürücülerin tepkisine neden olmaya devam ediyor. Geceleri Citroen ışıkları olarak bilinen trafik ışıkları ile Metehan Çemberi arasındaki yolu kullanan sürücüler, yolda tedirginlik içinde seyrettiklerini dile getirdi.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Maliye Bakanlığı’nın KIB-TEK’e borcu ödemediği için elektriklerin kesildiğini söyledi. Erduran, borçtan dolayı çembere yakın olan sadece 9 adet lambanın elektriğinin kesildiğini belirtti.  

El-Sen Genel Sekreteri Toprak Altay, lambaların başka bir sayaçtan beslendiği için sadece 9 tanesinin elektriğinin kesildiğini söyledi. Altay, söz konusu lambaların sayacının Karayolları Dairesi’nin adına olduğunu ifade etti.
 
“Çekler kuruma gitmedi”

Altay, Karayolları Dairesi’nin borcu ödemediğini ve ödeyeceğini vaat ettiğini dile getirdi. Kesik olan bölgelere elektriğin bağlandığını belirten Altay, “Arızalar konusunda Karayolları’nın arızaları hizmet alımı yöntemiyle, özel sektörden hizmet alımı şeklinde giderilir. Ancak borçlarını ödedikleri takdirde, istenilirse ilgili bölgenin Kıb-Tek tarafından arızası giderilir. Sokak lambalarının elektriği, Ulaştırma Bakanlığı’nın bütün sokak ışıklarına ait borçlarını ödeyeceğine dair ve Maliye Bakanlığı’ndan çek çıkartacağına dair taahhüdü ile bağlandı. Çekler kuruma henüz gitmedi. Elektrikler bağlandıktan sonra Metehan’daki sokak lambalarının arızası olduğunu öğrendik” dedi.
 
Vatandaş tedirgin

Işıksız yolda seyretmekten tedirgin olduğunu belirten vatandaşlar, özellikle orta refüj ışıklarının mutlaka yanması gerektiğini söyledi. Söz konusu yolda daha dikkatli olmaya çalıştığını ifade eden sürücüler, ışıkların yanmamasından dolayı, durumun tehlike arz ettiğini vurguladı.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.