1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞ YAĞMURDAN KORKAR OLDU
VATANDAŞ YAĞMURDAN KORKAR OLDU

VATANDAŞ YAĞMURDAN KORKAR OLDU

“Yeniden yağarsa diye endişeleniyoruz” “Aynı çile tekrar tekrar yaşanıyor” Belediye geç kalıyor...

A+A-

 

Ülkeyi son günlerde etkisi altına alan sağanak yağıştan Gazimağusa’da önceki gün nasibini aldı. Tarihi kentin birçok bölgesinde sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Salamis yolu üzerinde işyeri bulunan esnaf, dün güne yaralarını sarmakla başladı. Yağmur nedeniyle dükkânlarını sel basan esnaf, belediye ekiplerinin yardım etmesiyle birlikte biriken suları tahliye etmeye çalıştı. Bölgede bulunan bazı işletme sahipleri de belediye ekiplerinin yardıma geç gelmesinden dolayı şikâyetlerini dile getirdi.

“Aynı çile tekrar tekrar yaşanıyor”

Mağusa esnafı su baskınları sonrasında yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdi. Her yağmurda aynı çileyi çektiklerini ifade eden işletme sahipleri, yıllardan beri bu soruna çözüm bulamayan belediyeye tepki gösterdi. Geçmiş yıllarda da şiddetli yağmurlardan dükkânlarının olumsuz etkilendiğini ifade eden esnaf, “Yeter artık hangi çağda yaşıyoruz” diyerek tepkisini seslendirdi.

Yenici: Belediye geç kalıyor
Zarar gören mağazalardan biri olan “Terranova” isimli işletmenin yetkililerinden Hayrettin Yenici de belediyenin sel felaketinden bir gün sonra kendilerine yardıma gelmesine tepki gösterdi.  Kendi imkânlarımız ile bir gün boyunca mağazamızı temizlemeye çalıştık” diyen Yenici,  “Yağmur esnasında sadece sivil savunma ekipleri bize yardımcı oldu” diye konuştu.

“Yeniden yağarsa diye endişeleniyoruz”
Öte yandan şiddetli yağmurdan dükkânları etkilenen işletme sahipleri, “ yaralarımızı tamamen saramadan benzer şiddette bir yağmur yeniden yağarsa ne yaparız” diye tedirgin olduklarını ifade etti.  Bölge esnafı su baskınına karşı belediyenin ivedilikle önlem alması talebinde bulundu.

Diyalog

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.