1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞI DOLANDIRDILAR!
VATANDAŞI DOLANDIRDILAR!

VATANDAŞI DOLANDIRDILAR!

Her an evsiz kalabilirler!

A+A-

Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde yer alan Atılgan Plaza’dan daire satın alan vatandaşlar, konutların Yakın Doğu Bank’a ipotekli olması nedeniyle yıllardır koçan almak bir yana, Şirket Direktörü Recep Atılgan’ın bankaya olan borcu nedeniyle daireleri her an satılma tehlikesiyle karşı karşıya

Atılgan Plaza Direktörü Recep Atılgan ile Yakın Doğu Bank arasında yıllar önceki borç anlaşmazlığı Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde bulunan Atılgan Plaza’dan daire alan vatandaşları konutlarını kaybetmeyle karşı karşıya getirdi

 

Recep Atılgan, vatandaşa sattığı konutlara koçan vermek bir yana  2006 yılında  eşi adına attığı sahte imzayla milyon sterlin karşılığında YDÜ Bank’a ipotek koydu.  Atılgan’ın Yakın Doğu Bank’a  olan 4 milyon sterlin borcunun faizi  giderek yükseliyor

 

Yeni Bakış’a konuşan Atılgan mağduru bir vatandaş, “Sahte vekaletnamelerin birini tasdik memuru T.Ç  diğerini ise S.S  onayladı. İkisi de  açılan davada 10’ar bin TL’ye mahkum oldu.   İmzayı atıp belge sahteleyen şahıs Recep Atılgan ise üst mahkemeye sevk edildi. Ancak savcı, Recep Atılgan’ın mahkumiyetini beklediğimiz davayı beş ay önce nedense geri çekti” diye konuştu.

 

 “Recep Atılgan sadece yurdu işletiyor. Yılda 300 milyar karı var. Büyük bir villada yaşıyor,  son model mersedeslerde geziyor, biz de bu şekilde sürünüyoruz. Suat Günsel ise beklemede. Borcun tamamen büyümesini bekliyor. Borç büyüdüğünde evlerimiz elimizden gitmiş olacak”

Deniz ABİDİN

Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde yer alan Atılgan Plaza’dan daire satın alan vatandaşlar, konutların Yakın Doğu Bank’a ipotekli olması nedeniyle bir türlü koçan alamazken, şirket direktörü Recep Atılgan’ın bankaya olan borcu nedeniyle ise daireleri her an satılabilir.

Yeni Bakış’a ulaşan Atılgan Plaza mağduru bir vatandaş, 2006 yılında Lefkoşa’da İsmail Beyoğlu Caddesi üzerinde yapımı başlanan Atılgan Sitesi’nden daire satın aldığını belirterek, koçan fotokopilerinde iki ismin bulunduğunu, satışın Mus-Gül olarak yapıldığını ifade etti. Mus-Gül direktörü olarak Recep Atılgan’ın isminin geçtiğini söyleyen mağdur vatandaş, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı;

 

 

 

“O gün anladık ki evler ipotekli”

“Bizde eskiden el sıkışmak kaparo yerine geçerdi. İnsanlara güven vardı. Satın aldığım evin borcunu Mus-Gül’e ödedim.  Bir gün şirketi direktörü olan Recep Atılgan bizi çağırarak, sözleşmede yer almasından dolayı bundan sonra taksitlerimizi Yakın Doğu Bank’a da yatırabileceğimizi,  isteyenin ise Mus-Gül’e yatırmaya devem edebileceğini söyledi. Bugün mağdur olan 70 kişinin 40’ı Yakın Doğu Bank’a taksitlerini yatırmaya başladı. 23 ayda binaların yapımı bitti. Ben ve bir başka kişi peşin ödeyenlerdendik.  Tapu aşamasına gelindiğinde baktık Yakın Doğu Bank’tan da biri Tapu Dairesine geldi. Ne alaka dedik. İkimize tapunun devredilmesi gerekiyordu. O dönemin Yakın Doğu Bank Müdürü Kamil Nuri ve altında çalışan oğlu Alp Nuri, tam koçan için mühür vurulacakken yanıma geldi ve bana Recep Atılgan’ın bankaya 4 milyon sterlin borcu olduğunu söyledi. Biz şok olduk. Nasıl olur dedik. O gün anladık ki evler ipotekli. Recep Bey’e sorduğumuzda ise o kadar değil benim onlara borcum 2 milyon 200 bin sterlindir, müşterimden de 2 milyon sterlin toplayacağım vardır, bu şekilde kapatacağım dedi”

 

“10 dakikası var, Tapu’yu kapattırmayacağım”

“Ardından durmadan müşterilerle toplantılar yapıldı, bizlere Suat Günsel çok iyi bir insandır, korkmayın size evlerinizi sattırmaz dediler. İstediği 48 stüdyo daireden oluşan yurttur dediler. Biz de yurdun ipotek verilmesini, evlerimizin ipotekten çıkarılmasını istedik. Suat Günsel’den randevu alarak yanına gittik, durumu anlattık. Suat Bey, saatine şöyle bir baktı ve dedi ki, 10 dakikası var, tapuyu kapattırmayacağım. Adam Devlet Başkanı! Tapu’yu durdurdu. Dedi ki hemen gidin Recep Beyi ikna edin, yurdu bankaya devretsin, size de söz veririm ki koçanlarınızı ben size devredeceğim. Biz yazılı taahhüt istedik. Bize benim sözüm sözdür dedi. Kendisine  Suat Bey, suyun üzerine yazı yazılır mı diye sordum? Ancak bir yazılı taahhüt alamadık. Tekrardan Recep Bey’e gittik ve borcu karşılığında Suat Günsel’in yurdu istediğini ifade ettik. Olaylar patlak verdi, ancak anlaşamadılar. Haliyle mahkemeye gidildi. Mahkemede binaların 26-05-20O6 tarihinde Kaza Mahkemesi Başkanı Besim Besimoğlu tarafından satış emri verildi”

 

“Biz evlerin içindeyken satış emri verildi”

Atılgan Plaza mağduru vatandaş, “Biz evlerin içindeyken satış emri verildi” diyerek, Recep Atılgan adına yüzlerce borç senedinin olduğunu ifade etti. Mağdur vatandaş, 11-08-2006 tarihinde Recep Atılgan’ın eşi Gülsün Atılgan’ın yurt dışında olduğu dönemde imzasının eşi Recep Atılgan tarafından taklit edildiğini, Lefkoşa Tasdik Memuru Taner Çakıcı tarafından ise onaylandığını kaydetti. Yurt dışından uzman polislerin geldiğini ve yapılan incelemeler sonucunda atılan imzanın sahte olduğunun ortaya çıktığını anlatan mağdur vatandaş, Recep Atılgan’ın o dönem tutuklandığını anımsattı.

 

“Recep Atılgan, eşinin sahte imzasıyla milyon sterlinleri bankaya ipotek koydu”

Mağdur vatandaş sözlerini şöyle sürüdürdü:  “Eş Gülsün Atılgan’a evlerin satışa çıktığını söylediler. Kadının bu işte müşterinin yanında ve en masum kişi olduğunu gördük. Recep Atılgan, eşinin sahte imzasıyla milyon sterlinleri bankaya ipotek koydu. Sahte vekaletnamelerin birini tasdik memuru Taner Çakıcı diğerini ise Sedat Simavi onayladı. İkisi de açılan davada 10’ar bin TL’ye mahkum oldu.  Bu kadar insanı dolandırmanın sonucunda 10’ar bin TL ile kurtuldular. İmzayı atıp belge sahteleyen şahıs Recep Atılgan ise üst mahkemeye sevk edildi. Ancak söz konusu Savcı, Recep Atılgan’ın mahkumiyetini beklediğimiz davayı beş ay önce nedense geri çekti. Şimdi malın yarısı tamamen Tapu’da Gülsün Atılgan’a aittir. Ancak, Yakın Doğu Bank bu mallara ipotek çıkarttı. Recep Atılgan eşine 140 bin liralık borç senedi imzalattığı sırada gerçek imza orada o zaman ortaya çıkmıştı. Bu kadının borcuydu. Ancak yasa gereği Recep Atılgan’ın özel malı satıldığından ilk bu borç ödendi”

 

“Banka memurları hata yapmış”

“Yakın Doğu Bank’ın yetkilileri mahkemeye iki kere giderek şahadet verdiler ki borç kapandı diye. Biz mağdurlar ise madem borç kapandı o zaman yarı hissenin üzerinden ipoteğin kaldırılmasını talep ettik. Avukat geldi ve “Suat Günsel kaldırmaz” dedi. İsteğimiz yarı hissenin bize devredilmesiydi ki bu evler elimizden gitmesin, ancak olmadı. Bankanın avukatları mahkemeye giderek banka memurlarının hata yaptığını, bu nedenle Gülsün Atılgan’ın 30 bin sterlin daha faiz borcu olduğunu söyledi. Üç kere mahkemede şahadet verildikten sonra böyle bir şey nasıl olabilir? Yakın Doğu Bank burada olmayan borcu almak istedi”

 

“Gülsün Atılgan ve Yakın Doğu Bank mağdurlara dava açtı”

“Sonuç olarak iki taraf da Gülsün Atılgan ve Yakın Doğu Bank biz site mağdurlarına dava açtı” diyen mağdur şahıs, süreci anlatmayı şu şekilde sürdürdü;

“Sonuç olarak bankaya olan bu borç  5 milyon sterline yükseldi . Yapılandırılmaya gidildi. Recep Atılgan’ın bütün özel malları satılınca geriye 1 milyon 200 bin sterlin borç kaldı. Yurt ipotek alınabilirdi. Bizde mağdur olmazdık, koçanlarımızı alırdık. 2 milyon sterline yakın 8 yıllık faizle birlikte toplanacak olan para var ki 1 milyon 200 bin sterlin ödensin. Neden anlaşmazlar, sebep nedir?”

 

“ ‘Boşuna ödeme yapmayın, koçanları size vermeyeceğim’ “

Yeni Bakış’ın konuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre ise , Yakın Doğu Bank’ın yaklaşık 40’a yakın Atılgan Plaza sakininin borcunu kendine bağladığı, bazı vatandaşların ödemesini düzenli yaptığı, bazısının yapmadığı öğrenildi. Gülsün Atılgan’ın ise bu konuda mağdur olduğu ve “boşuna ödeme yapmayın ben bu koçanları size vermeyeceğim” dediği elde edilen bilgiler arasında.

 

“Merkez Bankası neden 8 yıl bekledi?”

Atılgan Plaza’dan daire alanların mallarına ipotek konulmasıyla dairelerin satılacağı, Gülsün Atılgan’ın satışı ara emriyle durdurduğu ifade edilirken, o dönem Yakın Doğu Bank’ın peşin ödeyenler dahil herkesten 15 bin sterlin daha para istediği belirtildi.  Bu mağduriyet sonucunda evlerinin satılacağı hep gündemde olan site mağdurları ise her gün bu korkusuyla yaşarken, 1 milyon 250 bin sterlin borç ise 5-6 yıl içinde 2 milyon sterlini bulduğunda yarı hissenin satış hakkının doğacağı ifade ediliyor.

Merkez Bankası’nın Yakın Doğu Bank’ı 8 yıl beklediğini, Yakın Doğu Bank’a borcu olan site sakinlerinin büyük kısmının borcunu ödememesine rağmen Merkez Bankasının neden sesini çıkartmadığını soran mağdur kişi, 30 bin borcu olan vatandaşın 8 yılda 150 bin lira borcu olduğunu, bunun Recep Atılgan’ın borcunun artması için bilinçli yapıldığını iddia etti.

 

“Borç büyüdüğünde evlerimiz elimizden gitmiş olacak”

Daire mağduru şahıs sözlerini şöyle tamamladı: “Recep Atılgan biz mağdurlara para iadesi yapmayı teklif etti. Üç beş kişiyi bu şekilde kandırdılar. Hüküm çıkarttılar, evlerini boşalttılar. Ödenmedi ve mahkemeye gidilerek aylık takside bağlandı. Recep Atılgan sadece yurdu işletiyor. Yılda 300 milyar karı var. Büyük bir villada yaşıyor,  son model mersedeslerde geziyor, biz de bu şekilde sürünüyoruz. Suat Günsel ise beklemede. Borcun tamamen büyümesini bekliyor. Borç büyüdüğünde evlerimiz elimizden gitmiş olacak”

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.