1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞIN KORKUSU!
VATANDAŞIN KORKUSU!

VATANDAŞIN KORKUSU!

Vatandaş korkuyor;

A+A-

Eski Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde “Plümer’in Koruluğu” diye adlandırılan bölgeye günlerdir lağım suları akıyor. Mülk Sitesi Safir Evleri’nden çıkan ancak arıtma tesisine ulaşamayan atık sular, anayol üzerinde birikirken, yoldan geçen araçlarla birlikte mikroplar da etrafa saçılıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, Dikmen Belediyesi’nin her ay kendilerinden düzenli bir şekilde kanalizasyon parası olarak 45 TL almasına rağmen, lağım sularıyla ilgili yaşanan sıkıntıları zamanında çözmediğinden yakınıyor.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise, vatandaşların kanalizasyon şebekesine çocuk bezi ve birçok maddeyi atmasından dolayı borularda sürekli tıkanmalar yaşandığından şikâyet ediyor.

Vatandaş hastalanmaktan korkuyor

Bölge halkı, Mülk Sitesi Safir Evleri’ni yapan müteahhit firmanın, evlerin atık suları için arıtma tesisi yaptığını belirterek, bakımını Dikmen Belediyesi’ne verdiğini söyledi. Mülk Sitesi Safir Evleri’nde 94 hane bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, her ay belediyenin hane başı 45 TL “kanalizasyon parası” adı altında vergi aldığını dile getirdi.

Mülk Sitesi Safir Evleri’nden yılda yaklaşık 50 bin TL kanalizasyon parası toplayan belediyenin kendisine gelen şikayetleri daha hızlı bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, “Lağım suları 2 hafta boyunca yola akacaksa, belediyeye para vermeyi keselim, dışarıdan özel vidanjör getirtelim” dedi.

Vatandaşlar ayrıca lağım sularından dolayı etrafı pis bir koku sardığını ve mikroplardan ötürü hastalık kapmaktan korktuklarını anlattı.

Çelebi: Bölgede kanalizasyon yapılmalı

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise bölgede yaşanan sıkıntıyı çözmek için çalışma başlatıldığını söyledi. Çelebi, bölgeye vidanjör gönderdiğini belirterek, yollara taşan pis suların çekileceğini dile getirdi.

Bölgede bulunan 8 siteyle ilgili müteahhit firmaların yaptığı arıtma tesislerinin sıkıntı yarattığına dikkat çeken Çelebi, bölgenin kanalizasyon şebekesine bağlanması gerektiğini savundu.

Tuvalete atılanlarla ilgili vatandaşın daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Çelebi, “Tuvalete atılan çocuk bezi gibi maddeler, borularda tıkanma yapıyor” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.