1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLAR E-KİMLİK'E AKIN ETTİ!
VATANDAŞLAR E-KİMLİK'E AKIN ETTİ!

VATANDAŞLAR E-KİMLİK'E AKIN ETTİ!

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Haziran tarihi itibariyle e-kimlik uygulamasının başlatılmasıyla birlikte,

A+A-

Rana Sarro

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Haziran tarihi itibariyle e-kimlik uygulamasının başlatılmasıyla birlikte, vatandaşların e-kimlik almak için Nüfus Kayıt Dairesi’ne akın ettiği öğrenildi.

Nüfus Kayıt Dairesi’ne günde 60 civarı vatandaşın başvuruda bulunduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu ve Türkiye’de dahi bulunmayan e-kimlik sistemi nedeniyle, Nüfus Kayıt Dairesi’nde izdiham yaşandığı belirtiliyor.

Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü İsmail Balcı, yeni elektronik kimlik kartı almak için, 10 iş günü içerisinde toplam 600 civarı vatandaşın, Nüfus Kayıt Dairesi’ne başvuruda bulunduğunu açıkladı.

“FİYATTA DEĞİŞİKLİĞİ YOK”

Bilindiği gibi, e-devlet Programı kapsamında tamamlanan e-Kimlik sistemi devreye alınarak e-kimlik kartlarının dağıtımına başlandı.

Uluslar arası standartlara uygun, çağdaş ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla tasarlanan E-Devlet’in çekirdeği olacak, yeni elektronik kimlik kartlarına vatandaşların ciddi anlamda başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Eski kimliklerin değiştirilmesi için ödenmesi gereken 69 TL’ye, e-kimlik sahibi olunabileceğini belirten Müdür Balcı, “yani fiyat değişikliği yok” dedi. Balcı, eski kimliklerin ise her zaman geçerli olduğu ve e-kimlik alınmasının zorunlu olmadığını vurguladı.

“ARTIK SAHTELENEMEYECEK”

E-kimlik uygulamasıyla sahte kimlik olayının önüne geçileceğini belirten Müdür İsmail Balcı, eski kimlik kartlarının taklit edilebildiği ve sahtelenebildiğini, Nüfus Kayıt Dairesi ile polisin, birçok kez sahte kimlik kartlarıyla karşılaştığını belirtti ve “e-kimliğin sahtesinin yapılması mümkün değildir” dedi.

“KAYMAKAMLIKLARDAN DA ALINABİLECEK”

Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü İsmail Balcı, Elektronik devlet (e-devlet) kapsamındaki elektronik kimlik (e-kimlik) uygulaması kapsamında, yaklaşık bir ay sonra Kaymakamlıklardan da e-kimlik alınabileceğini kaydetti.

E-kimlik başvuruları için, eski kimlik kartı, varsa evlenme veya boşanma belgesi ve biyometrik bir fotoğraf gerektiğini; elektronik ortamda parmak izi alınarak e kimliklerin hazırlandığını belirten İsmail Balcı, yaklaşık bir hafta sonra fotoğrafın da Nüfus Kayıt Dairesi’nde çekilebileceğini açıkladı.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.