1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK
VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

Başbakan Dr. Sibel Siber, Vakıf malı olmaktan çıkarılan arsalarla ilgili yasal işlem başlatılması sonucu paniğe kapılan, buralardan hak sahibi yapılmış kişilere, “endişe etmemeleri” çağrısında bulundu:

A+A-

Başbakan Dr. Sibel Siber, Vakıf malı olmaktan çıkarılan arsalarla ilgili yasal işlem başlatılması sonucu paniğe kapılan, buralardan hak sahibi yapılmış kişilere, “endişe etmemeleri” çağrısında bulundu.

Başbakan Dr. Sibel Siber, geçmiş hükümetin “Kermiya’da ve Köprü köyündeki arsaları gayrı yasal olarak vakıf malı olmaktan çıkarması” konusuyla ilgili başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, ancak 200’den fazla kişiyi mağdur etmemek için kararı iptal etmediklerini vurguladı. 

Siber, buralardan hak sahibi olmuş vatandaşları mağdur etmeyeceklerini, meclis açılınca arazilerin takasını gerçekleştirmek için girişim başlatacaklarını söyledi.

İşlem yasadışı
Başbakan Dr. Sibel Siber, Kermiya’daki şehit çocuğu arsaları ile Köprü köyünde dağıtılan kırsal kesim arsalarının Vakıflar İdaresi’nin bilgisi dışında vakıf malı olmaktan Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarıldığını yineledi. 

Bu işlemin yasadışı olduğunu belirten Başbakan Siber, arazilerin kamu yararına kullanılması gerekiyorsa Cumhuriyet Meclisi onayı ve başka bir araziyle takasının yapılması gerektiğini ifade etti.

Siber, Vakıflar İdaresi’nin haberi olmadan, meclise getirilmeden kararın alındığını belirtti.

Vakıflar İdaresi’nin kararın gayri yasal olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan bir yazıyı hükümete gönderdiğini anlatan Başbakan Siber, “Bu kararı iptal etmedik. Eğer etseydik birçok vatandaşımız büyük zarar görecekti. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama meclis açılınca bu arazilerin takasını gerçekleştirmek için çaba ortaya koyacağız” dedi.

Siber, vatandaşın bu işten zarar görmesini istemediğini belirtti.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.