1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLAR ZANLIYA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ
VATANDAŞLAR ZANLIYA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

VATANDAŞLAR ZANLIYA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Bölgede büyük tepkiye yol açan korkunç kaza sonrası dün mahkemeye çıkarılan ...

A+A-

Sedef BOŞNAK

Eski Gazimağusa- Lefkoşa anayolu üzerinde, Berkel Mobilya önünde meydana gelen ve 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek’in ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan 22 yaşındaki Enahoro Arausi isimli Nijeryalı genç, dün mahkemeye çıkarıldı ve aleyhine tahkikat amaçlı 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bölgede büyük tepkiye yol açan korkunç kaza sonrası dün mahkemeye çıkarılan Nijeryalı gence, vatandaşlar, büyük tepki gösterdi.

Vatandaşlar, mahkemeye getirilen zanlıyı suçlayıcı sözler sarf ederken, mahkümlar da, arka kapıdan çıkarılıp müdürlüğe götürülen Enahoro Arausi'yi tartakladı. Polis, tedbir alarak olayların büyümesine engel oldu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde (UKÜ) öğrenim gören ve Saklı Kentte yaşayan Nijeryalı'nın, her zaman süratli araç kullandığını ileri süren vatandaşlar, "Dikkatsizliği ve tedbirsizliği küçücük bir cana mal oldu. Bir aileye ateş düşürdü. Süratin sonu bu" diye sert tepkilerini ortaya koydu.

Öte yandan, henüz 2.5 yaşında trafiğe kurban giden ve ölümüyle tüm ülkeyi tarifsiz bir acıya boğan Doğa Çiçek, bugün, Gazimağusa'da toprağa verilecek.

Üç gün tutuklu kalacak

Enahoro Arausi isimli Nijeryalı genç, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nin Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzuruna çıkarıldı. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Amirliğinde görev yapan Müfettiş Muavini İsmail Yağız'ı yeminli şahadete çağırdı. Tanık Müfettiş Muavini İsmail Yağız, 7 Mart 2016'da, saat 16.50'de, Eski Gazimağusa- Lefkoşa anayolunun 3- 4'üncü kilometreleri arasında, Berkel Mobilya önünde meydana gelen dehşet verici kazanın olgularını mahkemeye aktardı.

Müfettiş Muavini İsmail Yağız, zanlının, yönetimindeki MG 140 plakalı beyaz renkteki salon araçta süratli bir şekilde Gazimağusa istikametinden Lefkoşa istikametine doğru seyredip, önünde ayni istikamette giden araçları, sağ şeritte, tehlikeli ve dikkatsiz bir şekilde geçtiğini anlattı. İsmail Yağız, zanlının, yönetimindeki Mercedes marka araçla, ayni yönde seyreden araçları dikkatsizce geçtiği esnada, aynı istikamette, önünde seyreden ve sağa, tali yola doğru dönüşe geçen İpek Kaleli Çiçek'in kullandığı JM 814 plakalı araca, aracının ön orta kısmıyla çarparak, araçta yolcu olarak bulunan 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in ölümünde sebep olduğunu dile getirdi. Çarpmanın etkisiyle JM 814 plakalı aracın 30 metre sürüklendiğini ifade eden tanık müfettiş muavini, Mercedes marka aracın yoldan çıkıp, elektrik direğini biçip tarlaya uçtuğunu, tarlada bir takla atıp dört tekeri üzerinde durduktan sonra yanarak kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Korkunç kazada, JM 814 plakalı araç sürücüsü İpek Kaleli Çiçek ile araçtaki 8 yaşındaki Doğa'nın ablası Ada Çiçek ve Doğa'nın ikizi Deniz Çiçek'in yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını sözlerine ekledi. Tanık müfettiş, tahkikatına yeni başladığını anlattıktan sonra, zanlı aleyhine mahkemeden üç gün süre talep etti. Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.