1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLARA PROJELERİNİ ANLATTI
VATANDAŞLARA PROJELERİNİ ANLATTI

VATANDAŞLARA PROJELERİNİ ANLATTI

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter,

A+A-

 

ARTER GAZİMAĞUSA KALEİÇİ BÖLGESİNİ GEZEREK BROŞÜR DAĞITTI VE VATANDAŞLARA PROJELERİNİ ANLATTI

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, bazı Belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Gazimağusa Kaleiçi bölgesini gezerek broşür dağıttı ve vatandaşlara projelerini anlattı.

Arter’in seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Arter ziyaretlerde yaptığı konuşmada,  hazırladıkları projelerin Gazimağusa'nın çehresinin değiştireceğine ve tüm ülkeye örnek olacağına inandıklarını belirtti.

Değişen Gazimağusa'ya, belediye yönetiminin ayak uyduramadığını savunan Arter, kendileri ile birlikte değişecek belediye yönetiminin dünya şehri olma bilinciyle hareket edeceğini söyledi.

Hazırladıkları "Atıksu Entegre ve Organik Tarım Projesi"  hakkında bilgiler veren Arter, atık su tesisinden çıkacak olan suyun arıtma tesisinde AB standartlarında kullanılabilir hale getirilerek imar planıyla şehre kazandıracaklarını ve bu suyun  yeşil alan ile parklar için kullanılacağını söyledi.

Arter, atık su ve arıtma tesislerinde işlem görecek suyun, Maraş bölgesinde teşviklendirilecek olan organik tarım alanlarında kullanılacağını ifade etti.

Maraş Organik Tarım Pazarı'nda halka sunulacak olan organik tarım ürünleri ile hem daha sağlıklı nesiller yetişmesinin  sağlanacağını belirten Arter, hem de Maraş'ın  Organik Tarım Turizmi’nin merkezi olacağını söyledi.

Hazırladıkları  " Engelli Dostu Kent Projesi" hakkında da bilgiler veren Arter: "Dünya standartlarında yollara sahip olacak olan Gazimağusa'nın kaldırımları insanlarımızın güvenle yürüyüş yapabileceği şekilde yapılacak ve engelli dostu olacak" dedi.

Arter, Gazimağusa'nın yolları nedeniyle vatandaşların araçlarını sürekli bakıma sokmak zorunda kaldıklarını anımsatarak,  bu konudaki mağduriyetlere artık bir son vereceklerini ifade etti.

Engelli vatandaşların  evlerinde hapsolmalarına izin vermeyeceklerini ifade eden Arter, bu vatandaşların da  şehir yaşamına katılarak, oluşturacakları dünya kenti Gazimağusa'nın keyfini çıkaracaklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.