1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLARA YENİ KURULAN HÜKÜMETİ DEĞERLENDİRDİ
VATANDAŞLARA YENİ KURULAN HÜKÜMETİ DEĞERLENDİRDİ

VATANDAŞLARA YENİ KURULAN HÜKÜMETİ DEĞERLENDİRDİ

CTP-UBP koalisyon hükümetinin bozulmasının ardından önceki gün CTP-DP hükümeti kuruldu

A+A-

 Vatandaşlar yeni hükümete karşı temkinli

Bahadır AYNA
Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti önceki gün göreve başladı. Yeni hükümet vatandaşlardan güvenoyu almadı. Havadis’e UBP-DP hükümetini değerlendiren vatandaşlar, artık hiçbir siyasiye güvenlerinin kalmadığını dile getirerek, yeni hükümeti geçmiş hükümetlere benzememeli yönünde uyardı.

Köklü değişim gerek
Bazı vatandaşlar, KKTC siyasetinden bıktıklarını dile getirirken, bazı vatandaşlar ise artık siyasette köklü bir değişimin gerektiğini savundu. Birçok siyasi partinin bir şekilde hükümette olduğundan söz eden vatandaşlar, UBP-DP hükümetinin verilen son şans olduğunu belirtti.

En fazla bir yıl ayakta kalır
CTP-UBP hükümetinin çok geniş tabanlı ve reform hükümeti olarak başa geldiğini hatırlatan vatandaşlar, geçmiş hükümetin sadece 8 ay başta kalabildiğini UBP-DP hükümetinin ise en fazla bir yıl başta kalabileceğini kaydetti.

Vatandaşlar ne dedi? Vatandaşlar ne dedi? Vatandaşlar ne dedi?

Aşkın Meşeli: “ UBP-DP hükümeti en fazla bir yıl gideceğini düşünüyorum. CTP-UBP hükümeti gibi geniş tabanlı bir hükümet bile sekiz ay dayanabildi. CTP-UBP hükümeti başa gelirken biz reform hükümetiyiz dediler kendilerine fakat ne değişti bu ülkede yine aynı tas yine aynı hamama. Yeni kurulan UBP-DP hükümeti ise kıl üzerine kurulmuş bir hükümettir, KKTC’de önce önemsenmesi gereken memurlardır, bu ülkede memurlara yedi yıldır zam yapılmıyor, memurlara elle tutulur bir zam yapılması halinde ülkenin refah seviyesinin artacağını düşünüyorum”

Biray Topaloğlu: “Bu ülkede hiçbir vatandaşın hiçbir siyasetçiye güveni kalmadı. UBP’sini de CTP’sini de DP’sini de denedik değişen hiçbir şey olmadı. Kurulan yeni hükümetin en fazla bir yıl devam edeceğini düşünüyorum, KKTC siyasetin de artık köklü bir değişim gerek.”
 
Hüseyin Gürbüz: “UBP-DP koalisyon hükümeti inşallah Türkiye ile ilişkileri düzeltir. Bu bir gerçektir ki bu adada Türkiye ne derse o oluyor. Herkes için hayırlı bir hükümet olmasını diliyorum halk olarak temennimiz geçmiş hükümetlere benzemez”

Uğur Yılmaz: “Toplum olarak yeni kurulan hükümetin uzun süreli olmasını bekliyoruz. KKTC’de siyaset öyle bir duruma geldi ki al birini vur diğerine. Her başa gelen siyasi bu memlekette taş üzerinde taş bırakmıyor.”

Ökkeş Mert: “ UBP-DP koalisyonu KKTC için yeni bir umuttur. Toplum olarak tek beklentimiz geçmiş hükümetlere benzemesinler. Vatandaşlar olarak artık KKTC’nin refah seviyesinin yükselmesini istiyoruz.”

Mehmet Meta: “UBP-DP koalisyonu bütün Kıbrıs için hayırlı uğurlu olsun. Tek istediğimiz artık bu adada bir barış olsun ve ticaret canlansın”

Hüseyin Gürbüz: “Yeni kurulan hükümetten hiçbir beklentim yok artık. Geçmiş hükümetler vatandaşın güvenini sıfırla çarptı. Başa gelen her siyasi koltuk sevdasına düşüyor. Halkın bir umudu yok artık, bence UBP-DP koalisyonu en fazla bir yıl devam eder.”
Yılmaz Tüzel: “KKTC siyaseti çıkmaz bir yola girdi artık hiçbir vatandaşın hiçbir siyasetçiye güveni kalmadı. Siyasette artık köklü bir değişim olması gerektiğini düşünüyorum.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.