1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI
VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

Sağanak yağmur ve dolu, Gazimağusa’da, İskele’de ve bazı Karpaz köylerinde etkili oldu;

A+A-

Gazimağusa’da, İskele’de ve bazı Karpaz köylerinde dün öğle saatlerinde sağanak yağmur ve dolu etkili oldu. Yollar, sokaklar, köylerde ovalar sular altında kaldı. Dolu yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Karpaz bölgesinde dolu yağışı nedeniyle ovalar beyaza büründü.

Özellikle Gazimağusa’da şiddetli yağış iki bölgede sıkıntı yarattı. Maraş bölgesindeki Ziya Gökalp Caddesi ile Üç Çakırlar Caddesi, sular altında kaldı. Ziya Gökalp Caddesi’nde bir evin bahçesi ile mutfak ve salonunu su bastı. Caddede dereyi andıran görüntüler oluştu. Araçların güçlükle ilerlediği caddede bazı yollar zorunlu olarak trafiğe kapatıldı.

Cadde sakinleri, şiddetli yağışlar nedeniyle her yıl aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkiliklerden yardım istedi.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu’na giden Üç Çakırlar Caddesi’nde de benzer görüntüler oluştu. 4 araç arıza nedeniyle trafikte kaldı. Yağıştan olumsuz etkilenen diğer bölge ise otobüs terminali karşısı oldu. Diğer bazı bölgelerde de su birikintileri oluştu.

Sivil Savunma, Gazimağusa Belediyesi ve İtfaiye ekipleri su tahliye çalışmaları sürdürüyor.

 Gazimağusa Belediyesi: Su birikintilerinin büyük kısmı boşaltıldı

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, su birikintilerinin büyük kısmı kısa sürede “drene” edildi.

Açıklamaya göre, belediyenin halkla ilişkiler birimine gelen ihbarlara belediye ekipleri müdahale etti, 4 saati aşkın süre devam eden yağış nedeniyle kentte 4 acil durum ekibi ve su işlerinden 3 ekip görev yaptı.

Motopomp makineleri ve 5 vidanjörün kullanıldığı müdahalelerde su birikintileri mevcut drenaj sisteminin tam teşekkülü çalışması sayesinde birkaç saat içinde tamamen drene edildi.

Gazimağusa’da Larnaka Yolu, İsmet İnönü Bulvarı, Dumlupınar Bölgesi ve Maraş’ın köşe kahvesi noktasında su birikintileri oldu. Ekipler bölgedeki duruma kısa sürede müdahale etti.

Belediyeden verilen bilgiye göre, 2 ev ve 1 işyerindeki su baskınına “kısa sürede” müdahale edildi.

Belediyeye gelen tüm şikayetler halkla ilişkiler biriminde kayıt altına alınıyor. Açıklamaya göre, Mağdur olan vatandaşların tazmin edilmesi için çalışma yapılacak.

 
İsmail Arter, belediyeyi eleştirdi

UBP ve DPUG Gazimağusa Belediye Başkanlığı Ortak Adayı İsmail Arter, Gazimağusa'da dün yağan yağmurların ardından ortaya çıkan manzaranın önümüzdeki süreçte gerçekleşecek yerel seçimlerde artık bir değişimin yaşanması gerektiğinin en açık göstergesi olduğunu söyledi.

Arter yaptığı yazılı açıklamada, Gazimağusa İlçesi’nde yerel yönetimde bulunanların, her fırsatta belediye hizmetleri ile övündüklerini söyleyerek, “Ancak bugün (dün) yağan yağmurla vatandaşımızın Gazimağusa'da yaşadığı çile, çektiği sıkıntı, neredeyse bir afete dönüşebilecek noktadaki durumu; şehrin altyapısının, ne kadar yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

“Her zaman söylediğimiz gibi Belediye, altyapıda sınıfı geçememiştir” diyen Arter, dünkü manzaranın şu an ki mevcut 20 yıllık Belediye İdaresinin rehavet içerisinde bu gerçekten çok uzakta bir noktada olduğunu gösterdiğini savundu.

Arter, yıllardır yapılamayan hizmetlerin seçime 3 ay kala panik içerisinde yapılması, özellikle sağanak yağmur altında sürdürülen asfalt dökme işlerinin ne kadar sağlıklı olduğunu halkın takdirine bıraktığını söyledi.

Arter, “Bizler bu gerçekleri yıllardan beri çok iyi biliyoruz ve bu sorunları gidermek için yola çıktık” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.