1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLARLA ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
VATANDAŞLARLA ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

VATANDAŞLARLA ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, vatandaşlarla birlikte

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çayırova, Bafra ve Pamukluyu ziyaret ederek vatandaşlarla ülke gündemini değerlendirdi.

Talat Pamuklu’da, Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği fidan dikme etkinliğine de katıldı.

2. Cumhurbaşkanı’nın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Talat  ziyaret ettiği köylerde yaptığı konuşmalarda, bölgenin sorunlarının çözülebilmesi için sıkı çalışmaya ihtiyaç olduğunu, turistik tesislerin bölgenin kalkınmasının motor gücü olması gerektiğini, sorunların tesislerin zorluklarının ve ihtiyaçlarının da mutlaka dikkate alınarak çözümlenmesi gerektiğini belirterek, otellerin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesinin yeni istihdam kapıları açacağının unutulmamasını istedi.

Kıbrıs konusundaki soruları da yanıtlayan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet  Ali Talat, yakın zamanda olmasa bile Kıbrıs sorununun mutlaka çözüleceğini, bunun için itici gücün Kıbrıs Türk tarafı olduğunu kaydetti.

İşin oluruna bırakılması durumunda çözümün imkansız olmasa bile çok zor olacağını ifade eden Talat, Rum tarafının zaman kazanmaya çalıştığını bilerek buna izin vermemek; ortak metnin hazırlanması için iki liderin bir araya gelmesi çağrısının gecikmeden ortaya koymak gerektiğini belirtti.

Talat, ortak metnin haberci, özel temsilci ve arabulucular vasıtasıyla değil, doğrudan yüz yüze daha kolay yazılabileceğini, böylesi bir ortamda daha az kaçamak yapılabileceğini kaydetti.

Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nin fidan dikme etkinliğine de katılan  Talat burada yaptığı konuşmada, Mehmet Şükrü Güneş koruluğunun hem ismi verilerek Mehmet Şükrü Güneş’e, hem de yeşil fakiri ülkeye vefa örneği olduğunu ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.