1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞLIK İNSANLIK DRAMINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’
VATANDAŞLIK İNSANLIK DRAMINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

VATANDAŞLIK İNSANLIK DRAMINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Vatandaşlık insanlık dramına dönüştürüldü’

A+A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, vatandaşlık konusunun insanlık dramına dönüştürüldüğünü kaydetti ve “KKTC’de doğmuş, annesi babası da vatandaş olan ama 18 yaşını geçtiği için vatandaş olmayan çocuklar var” dedi.

Burada 15-20 yıldır düzen kurmuş ve her şeyi ile buraya ait olan ama vatandaş olamayan insanlar var. Bir de, çok daha vahimdir, elinde kimli kartı olup, ‘sen vatandaş değilsin’ denenler var” dedi.

Özgürgün şöyle devam etti; “Bunu duyduğumda inanamadım, araştırdım. Vatandaşlık işlemlerini yapmış, kimlik kartını almış ama hükümet değişikliğinde gelen hükümet içerden vatandaşlığı silmiş. Bunlar çok üzücü. Niye bunlar yapılıyor, nedir bunun arkasındaki amaç, insan düşünüyor. Devlet ciddiyeti nerde, insanlık hakkı nerde?”

Hükümet olarak, bütün sektörlerin sorunlarına uzlaşı ve işbirliği içinde çözüm bulmak hedefinde olduklarını, gereksiz tartışmalarla vakit geçirmeyeceklerini ifade eden Başbakan Özgürgün,“Sorunlara çözüm bulmak, projeler üretmek istiyoruz. Bunları yaparken de maksimum uzlaşma düşüncesindeyiz. Halka yararlı icraatları ortaya koyabileceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HAVADİS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum