1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. VATANDAŞLIK POLİTİKASI DEĞİŞTİ Mİ?
VATANDAŞLIK POLİTİKASI DEĞİŞTİ Mİ?

VATANDAŞLIK POLİTİKASI DEĞİŞTİ Mİ?

Adem, “Hükümet İcraatları” konulu gündem dışı konuşmasında, vatandaşlık konusuna değindi.

A+A-

Bu sabah toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, CTP milletvekili Sonay Adem,  “Hükümet İcraatları” konulu gündem dışı konuşmasında, vatandaşlık konusuna değindi.

TC Elçiliği’den, İçişleri Bakanlığına baskı yapıldığına dair söylentiler olduğunu söyleyen Adem, “İçişleri Bakanlığının  vatandaşlık konuşunda direndiğine dair yazılar çıkmıştır, buna inanmakta zorlanıyorum” dedi.

Vatandaşlık için 10 yıl zorunluluk kararına rağmen yeni talimatla 9 yıl Kuzey Kıbrıs’ta  kalanların da vatandaş olabileceğine dikkat çeken Sonay Adem, “Böyle bir rezalete kim dur diyecek? Başbakanı içtenlikle protesto ediyorum, artık bu işlere dur deme zamanı geldi” dedi.

AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un  KKTC vatandaşı yapıldığı iddialarına da değinen Adem, şunları kaydetti:

“5 - 6 ay evvel beni aradılar ve AKP genel  başkan  yardımcısı burada bir şeyler çeviriyor ve yakında vatandaş  yapılacak diye uyardılar, Eğer AKP yöneticileri de bizzat kendileri de irademize karışıyorsa  gerçekten kantarın topuzu kaçtı”

“KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Kapusuz’un ziyareti ile ilgili yapığı açıklamanın son paragrafında olayı çok güzel özetledi: Gerçekten Niye Geldiniz? “

“Yok mu yüzün kızaran, yeter diyecek herhangi bir UBP milletvekili?”

İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP Milletvekili Sonay Adem’i şu şekilde yanıtladı:
9 yılda vatandaşlık verilir iddialarına Çavuşoğlu, “ 9 mührü  ardışık olanlar değerlendirmeye alınıyor, bu şekilde politika uyguluyoruz” dedi ve ekledi “Yapılan vatandaşlıklar yasal olmadığı iddialarını kabul etmiyorum”

 

Kaynak: Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.