1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. VATİKAN'DA SKANDAL
VATİKAN'DA SKANDAL

VATİKAN'DA SKANDAL

Vatikan Bankası'nın yeni müdürü asansörde genç bir erkekle basıldı

A+A-

Bankanın karıştığı kara para aklama skandallarını temizlemesi için Papa I. Francis tarafından atanan yeni müdür daha büyük bir skandala imza attı.

Vatikan Bankası'ndaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Papa I. Francis tarafından bankadaki kara para aklama, yolsuzluk ve rüşvet skandallarını temizlemek ve bankanın imajını düzeltmek için atana yeni Monsignor - (Müdür) bankanın asansöründe genç bir erkek ile uygunsuz bir vaziyette yakalandı.

Papa I. Francis göreve başladıktan hemen sonra Vatikan'da Dini İşler Enstitüsü (IoR-Institute for Religious Works), bünyesinde faaliyet gösteren Vatikan Bankası ile ilgili olarak ortaya çıkarılan skandallarla yüzyüze kaldı. Bankada görevli olan din adamlarının bankayı büyük mafya aileleri için kara para aklama işinde kullandığı, rüşvet ve zimmete para geçirme gibi olayların yaşandığı ortaya çıktı. İtalyan polisinin yaptığı operasyonla dönemin banka sorumluları da tutuklandı. Bunun üzerine Banka'ya müdahale eden Papa I. Francis bütün bu aksaklıkları ve yolsuzlukları ortadan kaldırması ve yeni bir sayfa açması için bankanın başına Monsignor Battista Ricca'yı atadı.

Şimdi ne olacak?

Atamanın yapıldığı ilk günlerde oluşan iyimser hava geçtiğimiz salı günü yaşanan büyük bir skandalla yerini karamsarlığa bıraktı. Vatikan Bankası'nın başına atanan Monsignor Battista Ricca bankanın binasındaki asansörde genç bir erkekle uygunsuz bir şekilde yakalandı. Genç erkeğin bu işi parayla yaptığı açıklandı. İlk birkaç gün herkesten saklanan haber dün İngiltere'in en önemli gazetelerinden biri olan Independet'in manşetine yansıdı. Katolik Kilisesi'ndeki 'eşcinsel lobi'ye karşı savaş açtığını ilan eden Papa'nın yeni durum karşısında ne yapacağı merak ediliyor.

ihlassondakika

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.