1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VAZGEÇİRME ÇABASI
VAZGEÇİRME ÇABASI

VAZGEÇİRME ÇABASI

Vazgeçmesi yönünde çabaların sarf edildiği... nihai kararı bekleniyor;

A+A-

DİKO BAŞKAN VEKİLİ MARKOS KİPRİANU İLE BAŞKAN YARIMCISI HRİSTOS PATSALİDİS’TEN ÜYELERE ÇAĞRI

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa ilişkin (DİKO karşısındaki) taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle, DİKO’nun hükümetten çekilmesi konusunda ısrarlı olan DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un, bu kararından vazgeçmesi yönünde çabaların sarf edildiği belirtildi.

Alithia gazetesi “Nikolas’ın Kararı Alaşağı Edilebilir” başlıklı haberinde, DİKO Başkan Vekili Markos Kiprianu ve DİKO Başkan Yardımcısı Hristos Patsalidis’in, DİKO’nun hükümet ile olan işbirliğine devam etmesi şeklinde karar alması için Merkez Komitesi üyelerine çağrıda bulunduğunu yazdı.

Gazete, bilgilerin, “DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un yakınında bulunan bir çok Merkez Komite üyesinin, DİKO Başkan Vekili Markos Kiprianu ile Başkan Yardımcısı Hristos Patsalidis’in, herhangi bir karar alınmadan önce ortak açıklamayı kabul etme nedenlerini kendilerine açıklaması için  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşülmesinin gerekli olduğu şeklindeki görüşlerinin ardından ikinci bir düşünce içerisinde bulundukları” yönünde olduğunu belirtti.

Habere göre Markos Kiprianu ile Hristos Patsalidis görüşlerini ortaya koyarken DİKO’nun, takip eden gelişmeleri protesto eden parti olarak değil, sorumlu bir parti olarak Kıbrıs sorunun çözüm kararlarının şekillendirilmesinde yer alması gerektiğini de vurguladı.

Kiprianu ile Patsalidis ayrıca, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşülmesi mümkün olan yapıcı belirsizlikler tespit edilmesine karşın, Ortak Açıklamanın  “şeytanlaştırılmaması” gerektiğini de dile getirdi.

Gazete Kiprianu’nun görüşlerinin,  DİKO’lu Bakanlar Yorgos Lakkotripis, Fotis Fotiu, Kiriakos Kenevezos ile diğer milletvekilleri ve yetkililer tarafından da benimsendiğini yazdı.

MERKEZ KOMİTE TOPLANTISI YARIN ÖĞLEDEN SONRA

Gazeteye göre ayrıca, DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu dün bir açıklama yaparak DİKO’nun hükümette kalıp kalmayacağının ele alınacağı DİKO Merkez Komite toplantısının, yarın saat 16:30’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

STİLYANİDİS

Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis, dün yaptığı açıklamada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kabine değişikliği konusuyla meşgul olmadığını söyledi.

Stilyanidis açıklamasında, Anastasiadis’in, koalisyon hükümetinin birinci yılında DİKO’ya yönelik teşekkürlerini ve DİKO’lu bakanların yerine getirdikleri çalışmalara yönelik memnuniyetini dile getirdiğini ifade etti.

Stilyanidis, Anastasiadis’in, DİKO’nun kararından önce kabine değişikliği konusuyla meşgul olmadığını açıklama arzusu içerisinde olduğunu söyledi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SÖYLENTİLERİ

Alithia gazetesi ayrıca, basında son günlerde yer alan DİKO’lu bakanların yerine olası  atanacaklar konusundaki senaryo ve bilgilerin söylentiden ibaret olduğunu yazdı.

Habere göre, Anastasiadis’in yakın çalışma arkadaşlarından birisi gazeteye yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in kabine değişikliği konusuyla ilgilenmediğini, DİKO’nun nihai kararını beklediğini söyledi.

Aynı kaynak, Anastasiadis’in niyetleri ve tercihleri konusunda yazılanların hayal ürünü olduğunu da ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.