1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “VAZİYET PERİŞAN”
“VAZİYET PERİŞAN”

“VAZİYET PERİŞAN”

Gazimağusa esnafının durumu içler acısı...

A+A-

 “VAZİYET PERİŞAN”

İşlerin durgunluğundan yakınan Mağusa esnafı, son bir ayda Suriçi’nde 8 dükkanın kepenklerini kapattığını kendilerinin de iflasa doğru sürüklendiğini belirtti

Gazimağusa esnafının durumu içler acısı. İşlerin oldukça durgun olduğundan şikayet eden esnaf, neredeyse ekmek alacak para bile kazanamadan dükkanlarını kapatıp eve gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, “dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Suriçi bölgesinde bir yol üzerinde bulunan dükkanlardan 8 tanesi son 1 ay içerisinde iflas ederek kepenklerini kapattı. Bölgede bulunan diğer esnaf ise kendilerinin de aynı duruma gelme sınırında olduklarını belirtti. Ülkeye gelen turistlerin sadece otellere faydasının olduğunu söyleyen esnaf, turistlerin esnafa yönlendirilmediğini, dolayısı ile esnafın turistlerden en ufak şekilde yaralanmadığını savundu.

Esnaf ne dedi…

Buğra Tansu: İşlerimiz durgun, geçen yıla göre daha kötü bir yıl geçiriyoruz. Ocak ve şubat aylarında işler daha da kötüydü, şimdi az da olsa bir kıpırdanma var. Ancak istediğimiz potansiyelin çok altındayız. Turistik bir bölgede yaşıyoruz ancak rehberler turistleri sadece gezi amaçlı bölgeye getiriyor. Esnafa yönlendirmiyorlar. Kredi vermek ile bu sorun çözülmez, önemli olan bir dükkanın içerisini müşteri ile doldurabilecek önlemler alınmasıdır.

Yasin Alp: İşlerimiz şu an oldukça durgun, zaten kış mevsimi boyunca iş olmadığından dükkanı açmadık. Belki bir canlanma olur umudu ile dükkanı yine açtık. Günlük hasılatımız ne yazık ki bizi kurtarmıyor, kazancımız malzemelere gidiyor. Ya insanlarda para yok, ya da bizde iş yok. Artık bu durgunluğun nedenini bilemiyorum.

Nimet Solak: 40 yıldır esnafım bu kadar kötü bir dönem görmedim. Satış yapmadan dükkanı kapattığım günler çok. Yani işlerin durumu berbat ötesi. Son yıllarda zaten bir kötüleşme vardı ancak bu seneki kadar olmamıştı.

Fatih Başarır: İşler maalesef çok kötü, ben taksi şoförüyüm. Günde 12 saatten fazla çalışıyorum ancak kazandığım para geçimime yetmiyor. Zaten biz taksicilere gereken önem verilmiyor, toplu taşıma araçlarının okula girmesi normalde yasak, ama bu denetlenmiyor. Kazancımız hiçbir şekilde bize yetmiyor.

Hasan Paşa: İşlerimiz oldukça kötü, neredeyse hiç satış yapamıyoruz. Dükkanlar birer birer kapanıyor, sadece ben bu bölgede 2 tane dükkanımı kapattım. Çocuklarım dükkanlarını kapatıp yurt dışına gittiler. Bu yolun üstünde son 1 ayda 8 tane dükkan iflas etti. Söylenebilecek pek bir şey de yok aslında, durum ortada.

Buğra Rızaner: İşler çok kötü, turist var, çarşıda gezen insanda var ancak dükkanlara giren yok. Esnafa bir fayda yok. Turizm acenteleri turistleri sadece otellere getiriyor ve sadece oteller turizmden yarar sağlıyor. Gelir gider dengesi diye bir şey kalmadı. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. durum oldukça kötü, sadece biz değil birçok esnaf iflas noktasına gelmiş durumda.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.