1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VE BEKLENEN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ!
VE BEKLENEN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ!

VE BEKLENEN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ!

VE BEKLENEN DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ!

A+A-

TÜMGENERAL BAKİ KAVUN GÖREVİ TÜMGENERAL İLYAS BOZKURT’A DEVRETTİ

EROĞLU “GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ, EGEMENLİĞİMİZ İÇİN GÖZ BEBEĞİMİZDİR.”

Güvelik Kuvvetleri Komutanlığı’nda  (GKK) Görev ve Emir Komuta Devir-Teslim Töreni yapıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, bu akşam Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı’nda icra edilen Emir Komuta Devir Teslim Töreni ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevini Tümgeneral İlyas Bozkurt’a devretti.

1407868221.jpg

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk  Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ve diğer davetliler katıldı.

1407868218-001.jpg

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun  törene katılarak bir konuşma yaptığı belirtildi.

BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIYACAĞINDAN EMİNİZ

Cumhurbaşkanı Eroğlu yaptığı konuşmada Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) görevini Tümgeneral Baki Kavun’dan devralan Tümgeneral İlyas Bozkurt’un, hizmet yarışında bayrağı kendisinden önceki tüm komutanlar gibi daha ileri taşıyacağı, hep yükseklerde tutacağı, millet ile devlete hizmeti her şeyden önemli sayacağından emin olduğunu vurguladı.

 

GÜVENİMİZ TAM

Tümgeneral Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Meclis ile işbirliği içinde çalışarak, başarı ile görev yapacağına güvenlerini tam olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Tümgeneral Bozkurt’un her zaman destekçisi olacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Tümgeneral Bozkurt’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ailesi ile mutlu, sağlıklı günler ve görevinde başarılar diledi.

 

1407868253-001.jpg

GKK’NIN BİZLER İÇİN ANLAM VE ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Deviş Eroğlu konuşmasında şunları ifade etti:

“’Türk Mukavemet Teşkilatı ile Mücahit Ordusu’nun 1976 yılından itibaren kavuştuğu statü olan GKK’nın bizler için anlam ve önemi büyüktür. GKK adım adım Kıbrıs Türk halkının bünyesinden çıkmış, Anavatan Türkiye ile birlikte vücuda getirdiğimiz kökleri tarihin derinliklerinde olan bir devlet kuruluşumuzdur.

 

“GKK, ÖZGÜRLÜK VE EGEMENLİĞİMİZİN GÖZ BEBEĞİ”

GKK kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Milleti’nin hasletlerini bünyesinde barındıran bir kurumumuzdur ve bu yapısıyla özgürlüğümüz, egemenliğimiz için göz bebeğimizdir. Kıbrıs Türkü’nün yıkılmaz bir kalesi olarak hep var olacak, yücelerek geleceğe uzanacaktır.

Yeni komutanımız Tümgeneral İlyas Bozkurt buradaki kutsal vatan görevini devralırken, Tümgeneral Baki Kavun’u Anavatan Türkiye'deki yeni görevine uğurluyoruz.

Tümgeneral Kavun’a yeni görevinde başarılar, kendilerine, muhterem eşlerine, ailelerine sağlık ve esenlikler dileriz.

Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri öteden beri bir birinden değerli komutanlarını Kıbrıs’ta görevlendirmiştir.

“TÜMGENERAL KAVUN’U HEP DOST ANACAK, KALPLERİMİZDE YAŞATACAĞIZ”

Tümgeneral Baki Kavun’la uyumlu güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Kıbrıs Türkü olarak kendisini hep bir dost olarak anacak, kalplerimizde yaşatacağız. Bundan sonraki görevlerinde ve yaşamında Kıbrıs Türk halkına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan sevgisini hep koruyacağına inancımız tamdır.

1407868217-001.jpg

ANAVATAN TÜRKİYE VE KKTC KIBRIS’TA BARIŞ İSTİYOR”

Değerli konuklar, bizim hedefimiz bellidir. Anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs’ta barış istiyor.

20 Temmuz 1974’te başlayan Barış Harekâtı ile Kıbrıs Adası’na demokrasi, huzur ve istikrar gelmiştir. Bu barış ortamın sürmesinin başlıca etkeni ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın varlığı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dirayetli duruşudur. Biz Kıbrıs’ta oluşan bu huzur ortamının her iki tarafın adil, gerçekçi taleplerini de gözeten bir antlaşma ile pekişmesi çabası içindeyiz.

 

“KIBRIS’TA VAR OLAN GERÇEKLER TEMELİNDE BİR ANTLAŞMADAN YANAYIZ”

Samimiyetle, Kıbrıs’ta var olan gerçekler temelinde bir antlaşmadan yanayız. Ancak, Kıbrıs Türk Halkı 1974 öncesine dönüşün yolunu açacak bir sözde antlaşmaya asla ‘evet’ demez.

Dünyada ve bölgede olup bitenleri yok sayan, Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve çıkarlarını bir tarafa iten bir yaklaşım içine giremeyiz. Dileğimiz bizim yapıcı tutumumuzun iyi değerlendirilerek bir an önce Kıbrıs’ta bir antlaşmaya varılması ve bunun ateş çemberine dönen bölgemiz için örnek teşkil etmesidir. İnşallah Rum komşularımız bir an önce akıl, mantık, barış, uzlaşma yoluna gelir. Ama her halükarda, Kıbrıs Türk halkının bir devleti vardır, olmaya devam edecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Anavatan Türkiye’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin, fiili güvencesinde geleceğe yürümekte kararlıdır.

“BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIYACAĞINDAN EMİNİZ”

Değerli konuklar, biz, yeni komutanımız Tümgeneral İlyas Bozkurt’un bu hizmet yarışında bayrağı kendisinden önceki tüm komutanlar gibi daha ileri taşıyacağından, hep yükseklerde tutacağından, millete, devlete hizmeti her şeyden önemli sayacağından eminiz.

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BAŞARIYLA GÖREV YAPACAĞINA EMİNİZ”

Tümgeneral Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı, Meclis, ve  hükümet ile işbirliği içinde çalışarak, başarı ile görev yapacağına güvenimiz tamdır.Bizler her zaman kendilerinin destekçisi olacağız. Kendisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ailesi ile birlikte mutlu, sağlıklı günler ve görevinde başarılar diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.